Seger i EM-genrepet mot Wales

Sverige vann söndagens träningsmatch mot Wales med klara 3-0 men det var inte bara resultatet som gick Sveriges väg.

Träningsmatchen mot Wales blev aldrig riktigt spännande. Utan Gareth Bale från start så bjöd inte Wales på något vidare motstånd. Sverige tog ledningen i den 40 minuten, då Emil Forsberg placerade in bollen efter ett fint förarbete av Zlatan. 2-0 kom i den 57 minuten då Mikael Lustig tog till vara på en retur efter en något tilltrasslad situation.

I den andra halvleken så hoppade Wales storstjärna Gareth Bale in och i hans närvaro så skapade Wales några halvchanser men inte mer än så. Istället så punkterade John Guidetti matchen i den 87 minuten då han lurade Wales-försvaret på en kontring. Guidettis mål var hans första i landslaget.

I matchen mot Wales så stod Sverige för en stabil insats defensivt, som varit lagets stora svaghet under kvalet. Samtidigt som anfallsspelet med framförallt Zlatan och Forsberg ser lovande ut och inte blev det sämre av att Guidetti äntligen fick göra sitt första mål i landslaget.

Nu ser vi fram emot EM-premiären då Sverige möter Irland med mer självförtroende och med större förhoppningar om att Sverige ändå ska kunna reda ut denna svåra grupp.