Grupp B – odds, matcher, spelschema & tabell

Tabellen för Grupp B

LagMaVOFGM-IMMSP
Belgien 00000 - 000
Danmark 00000 - 000
Finland 00000 - 000
Ryssland 00000 - 000

Belgien

Det är inte direkt så att jag sticker ut hakan när jag ger Belgien favoritskapet i grupp B. Kvalet städades undan utan problem men fick se sig snuvade på en gruppseger i Nations League. Belgien har gått från klarhet till klarhet i de senaste mästerskapet och tog VM-brons för två år sedan. En klar kandidat om EM-titeln. Och jag ser varken Danmark, Finland eller Ryssland som något hot i grupp B.

Danmark

Danmark har verkligen varit upp och ned de senaste åren. De kan vinna mot giganter men underpresterar ibland i matcher de borde vinna. Det finns kvalité i detta lag men det gäller att de kan hitta ett sätt att kräma ur det. Danmark har dock en stor fördel av att spela på hemmaplan i gruppspelet, en faktor som kommer att vara viktig framförallt mot Finland och Ryssland.

Ryssland

Ryssland ställs återigen mot Belgien som det hade förtvivlat svårt med i EM-kvalet. Gjorde succé i VM på hemmaplan och kommer återigen att spela tre matcher på hemmaplan i grupp B. Dock kommer den viktiga matchen mot Danmark att spelas på Parken i Köpenhamn, matchen som sannolik avgör Ryssland chanser att ta sig vidare.

Finland

Finland gör debut i detta EM men kommer att få det oerhört svårt. Med ett bra EM-kvalet och Nations League så blåser det positiva vindar kring detta lag. En viss Teemu Pukki har öst in mål och kommer att bli viktig igen för finnarna. Men förutsättningarna i detta mästerskap är in det bästa, med bortamatcher mot både Danmark och Ryssland samt en otroligt svår motståndare i Belgien. Oddsen är därmed inte direkt höga på att Finland slutar sist i gruppen.