Grupp B – odds, matcher, spelschema & tabell

Tabell Grupp B

LagMaVOFGM-IMMSP
BelgienBelgien33007 - 169
DanmarkDanmark31025 - 413
FinlandFinland31021 - 3-23
RysslandRyssland31022 - 7-53

Spelschema, resultat och odds

SpeltidLag
1
X
2
Tv-kanal
12/6 18:00
Danmark-Finland
0 - 1
12/6 21:00
Belgien-Ryssland
3 - 0
16/6 15:00
Finland-Ryssland
0 - 1
17/6 18:00
Danmark-Belgien
1 - 2
21/6 21:00
Finland-Belgien
0 - 2
21/6 21:00
Ryssland-Danmark
1 - 4
Speltips på Grupp B
Det finns inga speltips på Grupp-B just nu

Om Grupp B

I grupp B är Belgien den stora favoriten att vinna gruppen, före Danmark, Ryssland och debuterande Finland. Danmark får väl ses som favoriten bakom Belgien men Ryssland gjorde ett bra VM senast och kanske kan skrälla även här. Debutanten Finland kommer få det riktigt tufft att hävda sig i denna grupp.

Gruppen inled med ett Nordiskt derby när Danmark och Finland gör upp på Parken i Köpenhamn den 12 juni. Matcherna i grupp B kommer sedan att fortgå tom den 21 juni.

Belgien

Det är inte direkt så att jag sticker ut hakan när jag ger Belgien favoritskapet i grupp B. Kvalet städades undan utan problem men fick se sig snuvade på en gruppseger i Nations League. Belgien har gått från klarhet till klarhet i de senaste mästerskapet och tog VM-brons för två år sedan. En klar kandidat om EM-titeln. Och jag ser varken Danmark, Finland eller Ryssland som något hot i grupp B.

Danmark

Danmark har verkligen varit upp och ned de senaste åren. De kan vinna mot giganter men underpresterar ibland i matcher de borde vinna. Det finns kvalité i detta lag men det gäller att de kan hitta ett sätt att kräma ur det. Danmark har dock en stor fördel av att spela på hemmaplan i gruppspelet, en faktor som kommer att vara viktig framförallt mot Finland och Ryssland.

Ryssland

Ryssland ställs återigen mot Belgien som det hade förtvivlat svårt med i EM-kvalet. Gjorde succé i VM på hemmaplan och kommer återigen att spela tre matcher på hemmaplan i grupp B. Dock kommer den viktiga matchen mot Danmark att spelas på Parken i Köpenhamn, matchen som sannolik avgör Ryssland chanser att ta sig vidare.

Finland

Finland gör debut i detta EM men kommer att få det oerhört svårt. Med ett bra EM-kvalet och Nations League så blåser det positiva vindar kring detta lag. En viss Teemu Pukki har öst in mål och kommer att bli viktig igen för finnarna. Men förutsättningarna i detta mästerskap är in det bästa, med bortamatcher mot både Danmark och Ryssland samt en otroligt svår motståndare i Belgien. Oddsen är därmed inte direkt höga på att Finland slutar sist i gruppen.