Grupp F – odds, matcher, spelschema & tabell

Tabell Grupp F

LagMaVOFGM-IMMSP
FrankrikeFrankrike21102 - 114
TysklandTyskland21014 - 313
PortugalPortugal21015 - 413
UngernUngern20111 - 4-31

Spelschema, resultat och odds

SpeltidLag
1
X
2
Tv-kanalResultat
15/6 18:00
Ungern-Portugal
0 - 3
15/6 21:00
Frankrike-Tyskland
1 - 0
19/6 15:00
Ungern-Frankrike
1 - 1
19/6 18:00
Portugal-Tyskland
2 - 4
23/6 21:00
Portugal - Frankrike
SVT1SVT Play
23/6 21:00
Tyskland - Ungern
SVT24SVT Play

Oddsen uppdaterades 2021-06-20 12:42:18. Vi reserverar oss för eventuella avvikelser.

Speltips på Grupp F

N’Golo Kanté blir turneringens bäste spelare

Allt fokus ligger inte helt överraskande på Karim Benzemas comeback i landslaget och med all sin offensiva stjärnglans är det lätt att glömma bort vem den riktiga katalysatorn är för de regerande världsmästarna. Är det inte hög tid att uppmärksamma N’Golo Kantés betydelse en gång för alla?

Spel: Bästa spelare Odds: 11.00 (Betsson) Spelstopp: 2021-07-11

Portugal – Frankrike: X2 och över 1,5 mål

Senaste gången det verkligen gällde något dessa emellan i en tävlingsmatch såg Portugal lyfta EM-bucklan på Frankrikes bekostnad. Tar fransmännen sin revansch här eller har man som världsmästare redan lagt det bakom sig?

Spel: Portugal - Frankrike: X2 och över 1,5 mål Odds: 1.88 (Unibet) Spelstopp: 2021-06-23

Vinnarodds grupp F

SpelVinstchansOdds
Frankrike
46.41% 2.00 Spela
Tyskland
46.41% 2.00 Spela
Portugal
5.16% 18.00 Spela
Ungern
2.02% 46.00 Spela

Om Grupp F

Grupp F kan inte annat än ses som ”dödens grupp” i detta mästerskap. EM-finalisten och VM-vinnarna Frankrike kommer att möta EM-vinnarna Portugal kryddat med ett revanschsuget Tyskland och ett Ungern som överraskade stort i EM senast. Det är vad denna lottning har bakat ihop. Frankrike som har ett osannolikt starkt lag får ses som favoriter i gruppen. Portugal har en tendens av att prestera nr det verkligen krävs och får ses som andrahandsfavorit, men väldigt knappt före Tyskland. Ungern måste upp ytterligare ett snäpp om det ska navigera sig förbi denna grupp, vilket på förhand känns otroligt svårt.

Gruppen kickar igång den 15 juni och då Portugal får möjlighet att ta revansch efter 3-3 match 2016 mot Ungern. Det blir också en rejäl värdemätare för Tyskland som möter Frankrike i premiären. Gruppen avslutas sedan den 23 juni med en repris av EM-finalen då Portugal möter Frankrike.

Portugal

Portugal är regerande mästare och tog även hem Nations League-titel till detta EM. Man har ett riktigt starkt lag på pappret med en målfarligt Cristiano Ronaldo i spetsen. I kvalet till denna turnering blev man dock bara tvåa i gruppen, bakom Ukraina. Vilket ändå är talande för att man har höga toppar men att man ibland underpresterar. Trots att man vann EM senast så blev man bara trea i gruppen den gången, trots en relativt svag grupp. Det skulle inte förvåna om Portugal kryssar mot Frankrike och Tyskland men tar den viktiga trepoängaren mot Ungern som tar dem vidare.

Frankrike

Frankrike är regerande världsmästare och föll på målsnöret i finalen mot Portugal i EM 2016. Kvalet tog man sig igenom med enkelhet. På pappret har Frankrike ett av de bättre lagen i hela mästerskapet och det vore inte en överdrift att påstå att de har den bästa och bredaste truppen. Med världsstjärnor på varje position så ska Frankrike bara ta sig vidare från grupp F.

Tyskland

Tyskland har verkligen tuffa år bakom sig. VM 2018 blev en katastrof med uttåg redan i gruppspelet. Nu har man studsat tillbaka genom att vinna kvalgruppen, före Nederländerna. Men Nations League i höstas gav inte samma positiva besked, som avslutades med en tung 0-6 förlust mot Spanien. Tyskland har en del defensiva frågetecken men har ett starkt mittfält och anfall. Detta blir den långlivade förbundskaptenen Joachim Löws sista mästerskap och frågan om de kan rycka upp sig. Lite som för Portugal så kan jag se att resultaten kan bli lite upp och ned. Jag kan dock se att det inte blir mer än fyra poäng för Löws mannar i grupp F

Ungern

Sist men inte minst har vi Ungern i grupp F. Ett Ungern som gör sitt andra raka EM, efter decennier av väntan innan man kvalade sig vidare 2016. Då blev det succé i gruppspelet när man toppade gruppen, före bland annat Portugal. Det finns dock inte mycket som talar för att den bedriften kommer att upprepas.

Efter ett tight kvalgrupp så blev Ungern bara fyra, dock med två poäng upp till en direktplats. Resultaten i Nations League gav en andra plats i gruppen i division C. Men det räckte för en plats i playoff:et, där man slog ut först Bulgarien och sedan Island.

Att Ungern fick ta den lång vägen till detta mästerskap är ingen konstighet. Man har ett svagt lag på pappret men med en del intressanta talanger, som stjärnskottet Dominik Szoboszlai. Men när man ställs mot tre världslag i grupp F så är det svårt att se att Ungern kommer att kunna avancera.