Turkiet - Georgien - odds, speltips, stream i EM 2024

Allt om mötet mellan Turkiet - Georgien hittar du nedan bland annat med vårt speltips, tv-tider, var du streamar matchen samt de bästa oddsen just nu hos spelbolagen.

BVB Stadion Dortmund
Fotbolls-EM 2024 - Grupp F
3 - 1
2024-06-18
Vinstchans
58.03 %
24.24 %
17.73 %
Bästa matchoddsen

Regler & villkor gäller | 18+ Spela ansvarsfullt

Bästa oddsen på Turkiet - Georgien

Oddsjämförelse för matchen mellan Turkiet - Georgien.

Klicka på spelbolagets namn eller odds för att komma direkt till det spelbolaget så att du kan lägga ditt spel direkt.

1-X-2 - Vinnare
Halvtid/Fulltid
Halvgardering
Halvtid
Oavgjort inget spel
Över/Under - Mål
Båda lagen gör mål
1-X-2 - Andra halvlek
Spelbolag 1 X 2      (1%)(X%)(2%)Utdelning
Unibet Unibet   59%24%17%96%
bet365 bet365   57%25%18%95%
Expekt Expekt   58%24%18%96%

Oddsen uppdaterades . Vi reserverar oss för eventuella avvikelser.

Om Turkiet vs Georgien i Fotbolls-EM

Var spelas Turkiet vs Georgien?

EM-premiären mellan Turkiet och Georgien kommer att spelas på det anrika BVB Stadion i Dortmund, Tyskland. Stadion, även känd som Signal Iduna Park, är en av Europas mest ikoniska arenor och har en kapacitet på över 80 000 åskådare. Den är hemmaplan för Bundesliga-laget Borussia Dortmund och är välkänd för sin imponerande atmosfär och den så kallade 'Südtribüne'. Arenan har tidigare stått värd för flera stora internationella matcher, inklusive VM 2006, och är idealisk för att arrangera viktiga turneringsmatcher som denna.

Dortmund ligger i hjärtat av Ruhr-området och är en stad med stark koppling till fotboll. Dess invånare, liksom tillresta fotbollsentusiaster, kan förvänta sig en dag fylld av passion och dedikation till sporten. Med en sådan anrik miljö att spela i kommer matchen mellan Turkiet och Georgien att bli en minnesvärd upplevelse, både för spelare och fans. Förhoppningen är att det blir en spännande start på Grupp F:s strid om avancemang i turneringen.

När spelas matchen?

Matchstart för premiären mellan Turkiet och Georgien är satt till den 24 juni 2024 klockan 18:00 svensk tid. Som premiäromgång i Grupp F ligger det stor vikt vid denna match då båda lagen vill inleda sitt EM-äventyr på ett positivt sätt. Att börja med en vinst ger inte bara tre viktiga poäng utan kan skapa en stark grund för fortsättningen av gruppspelet och ett potentiellt avancemang till slutspelet.

Schemaläggningen klockan 18:00 ger åskådare i Europa en perfekt möjlighet att njuta av matchen på kvällen, medan fans i andra delar av världen kan anpassa sig till olika tidzoner. Oavsett var du befinner dig så är det ett spännande tillfälle att se två ambitiösa lag kämpa mot varandra och sätta tonen för resten av turneringen.

Så ser du Turkiet vs Georgien på tv och stream

De svenska åskådarna kommer att kunna se matchen på TV4, en av landets största och mest ansedda kanaler. TV4 har en lång historia av att sända stora sportevenemang och de kommer att erbjuda omfattande täckning och analys kring denna premiärmatch. För de som föredrar att streama matchen live finns även alternativet att se den via TV4 Play, som erbjuder högupplöst streaming direkt till dina enheter.

Att titta på matchen via TV4 Play ger flexibiliteten att följa händelserna var du än befinner dig, så länge du har en stabil internetanslutning. Detta är ett utmärkt sätt för fans som är på språng eller kanske inte har tillgång till en TV att ändå vara en del av spänningen. Programledarna och expertkommentatorerna kommer att skapa en engagerande och insiktsfull presentation av matchen från första sparken till slutsignalen.

Turkiet form

För Turkiet har de senaste fem matcherna varit en blandning av utmaningar och lärdomar. Senaste matchen slutade i en 2-1-förlust mot Polen i en träningslandskamp. Dessförinnan höll laget Italien till ett mållöst 0-0, vilket var ett styrkebesked mot ett starkt italienskt lag. Dock fick man ett ordentligt bakslag när man föll med hela 6-1 mot Österrike, även det i en träningslandskamp.

Turkiet visade dock viss stabilitet med en 1-1-match mot Wales i EM-kvalet 2024. Ytterligare en förlust noterades mot Ungern med 1-0 i en träningslandskamp. Dessa resultat indikerar en ojämn formkurva, vilket gör premiärmatchen extra viktig. Att inleda med en stark prestation skulle kunna ge laget efterlängtad stabilitet och självförtroende inför fortsättningen.

Georgien form

Georgien, å andra sidan, går in i denna match med en något starkare formkurva. Laget har vunnit tre av sina senaste fem matcher. I en träningslandskamp nyligen besegrade de Montenegro med 3-1. I EM-kvalets playoff matcher tog de hem en seger mot Luxemburg med 2-0 och säkrade en dramatisk vinst mot Grekland efter straffar med 4-2.

Georgien hade dock en tuff match mot Spanien i EM-kvalet, där de föll med 3-1. Denna förlust följdes upp av en 2-2 oavgjord match mot Skottland, vilket visade att laget kan stå upp bra mot starkare motstånd. Sammantaget ger dessa resultat Georgien en relativt bra utgångspunkt inför matchen mot Turkiet. Laget har visat förmågan att ta avgörande poäng även i pressade situationer.

Inbördes möten

Historiskt sett har matcherna mellan Turkiet och Georgien varit få men intressanta. Vid deras senaste inbördes möten ser vi en jämnhet och konkurrenskraft som speglar dagens form:

  • Georgien - Turkiet 0-2 (GM 2021)
  • Turkiet - Georgien 1-1 (GM 2018)
  • Georgien - Turkiet 2-2 (QL 2015)

Dessa resultat ackompanjerar den dynamik vi ser inför mötet i EM 2024. En vinst, en förlust och en oavgjord speglar att ingen av lagen har en märkbar överhand historiskt sett, vilket gör matchen extra oförutsägbar och intressant för fansen.

Så säger oddsen inför mötet

Analys av oddsen inför denna premiärmatch visar en viss fördel för Turkiet. Vinstoddsen för Turkiet ligger på 1.76, vilket indikerar en vinstchans på cirka 55%. Det betyder att bookmakers ser Turkiet som favoriter, men det är inte överväldigande. Ett oavgjort resultat står i 3.70, vilket motsvarar en 26% chans, medan en vinst för Georgien ligger på 5.25, vilket innebär en 19% vinstchans.

Oddsen speglar att matchen kan vara mer öppen än vad som initialt förväntas. Georgiens relativt starka form och Turkiets ojämnhet ger Georgien en realistisk möjlighet att överraska. Bettingmarknaden visar att medan Turkiet kanske är favoriter på pappret, är dörren fortfarande vidöppen för olika utfall. Spelare som gillar att satsa på matcher kommer att finna detta tillfälle som särskilt intressant med tanke på de relativt höga oddsen och potentiella vinstmöjligheterna.

Speltips Turkiet - Georgien

Kommande matcher Turkiet

Tjeckien - Turkiet
Fotbolls-EM 2024 - Grupp F
TV4TV4 Play

Kommande matcher Georgien

Georgien - Portugal
Fotbolls-EM 2024 - Grupp F
SportkanalenTV4 Play