Grupp A – odds, matcher, spelschema & tabell

Tabell Grupp A

LagMaVOFGM-IMMSP
ItalienItalien33007 - 079
WalesWales31113 - 214
SchweizSchweiz31114 - 5-14
TurkietTurkiet30031 - 8-70

Spelschema, resultat och odds

SpeltidLag
1
X
2
Tv-kanal
11/6 21:00
Turkiet-Italien
0 - 3
12/6 15:00
Wales-Schweiz
1 - 1
16/6 18:00
Turkiet-Wales
0 - 2
16/6 21:00
Italien-Schweiz
3 - 0
20/6 18:00
Italien-Wales
1 - 0
20/6 18:00
Schweiz-Turkiet
3 - 1
Speltips på Grupp A
Det finns inga speltips på Grupp-A just nu

Om Grupp A

Italien, Schweiz, Turkiet och Wales är de fyra lagen som gör upp i grupp A. Italien är givetvis den stora favoriten och där bakom känns det oerhört öppet, även om Schweiz får bära favoritskapet om den andra direktplatsen till slutspelet.

Grupp A kommer att inleda hela mästerskapet när Turkiet och Italien gör upp på Olympiastadion i Rom den 11 juni. Matcherna i grupp A kommer sedan att spelas tom den 20 juni.

Italien

Italien är den stora favoriten i grupp A. De gick rent i kvalet utan att tappa en enda poäng. Men jag vill ändå flagga för att det inte är en helt självklarhet att de vinner gruppen. Italien har en tendens att kryssa matcher när det bränner till och varken Schweiz, Turkiet eller Wales är några duvungen att vifta bort. Italien har dock den stora fördelen att spela alla matcher på hemmaplan och det gör att favoritskapet är stort.

Schweiz

Schweiz lyckades tråcklas sig förbi en tuff kvalgrupp med Danmark och Irland. Och i Nations League så vann man överraskande sin grupp men i slutspelet gick man bet mot både Portugal och England. Är bakom Italien favoriten i gruppen, men inte med mycket i min bok. Har inte ett spännande lag direkt men är solida. Det som Schweiz dock skulle behöva är en vass målskytt. Om Wales eller Turkiet inte överraskar så kan Schweiz, i sann Sverigeanda, gå vidare på sin stabila grund.

Wales

Wales gjorde ett riktigt bra EM senast 2016 och frågan är om de kan upprepa den bedriften igen. Wales behöver spela sin bästa fotboll om det ska gå vägen denna gång. I kvalet så blev det mer spännande än det borde blivit. Wales bytte tränare precis innan mästerskapet vilket givetvi aldrig är en fördel. Stabilt försvar och snabba kontringar kommer att vara Wales chans att gå långt. Står och fallet mycket med storstjärnan Gareth Bale.

Turkiet

Turkiet gjorde ett riktigt bra EM-kval men inte ett fullt lika imponerande Nations League. Är en liten outsider i denna grupp. Föll på målsnöret i EM senast och gick inte vidare som bästa grupptrea. Defensivt så ser det dock bra ut för Turkiet och inför mästerskapet så har man gjort en del mål. Får man ihop defensiven så kan man nå långt. Öppningsmatchen mot Italien kommer att vara en stor värdemätare. Ser på pappret mycket mer spännande ut än både Wales och Schweiz.