Grupp A – odds, matcher, spelschema & tabell

Tabellen för Grupp A

LagMaVOFGM-IMMSP
Italien 00000 - 000
Schweiz 00000 - 000
Turkiet 00000 - 000
Wales 00000 - 000

Italien, Schweiz, Turkiet och Wales är de fyra lagen som gör upp i grupp A. Italien är givetvis den stora favoriten och där bakom känns det oerhört öppet, även om Schweiz får bära favoritskapet om den andra direktplatsen till slutspelet.

Grupp A kommer att inleda hela mästerskapet när Turkiet och Italien gör upp på Olympiastadion i Rom den 11 juni. Matcherna i grupp A kommer sedan att spelas tom den 20 juni.

Italien

Italien är den stora favoriten i grupp A. De gick rent i kvalet utan att tappa en enda poäng. Men jag vill ändå flagga för att det inte är en helt självklarhet att de vinner gruppen. Italien har en tendens att kryssa matcher när det bränner till och varken Schweiz, Turkiet eller Wales är några duvungen att vifta bort. Italien har dock den stora fördelen att spela alla matcher på hemmaplan och det gör att favoritskapet är stort.

Schweiz

Schweiz lyckades tråcklas sig förbi en tuff kvalgrupp med Danmark och Irland. Och i Nations League så vann man överraskande sin grupp men i slutspelet gick man bet mot både Portugal och England. Är bakom Italien favoriten i gruppen, men inte med mycket i min bok.

Wales

Wales gjorde ett riktigt bra EM senast 2016 och frågan är om de kan upprepa den bedriften igen. Wales behöver spela sin bästa fotboll om det ska gå vägen denna gång. I kvalet så blev det mer spännande än det borde blivit. Står och fallet mycket med storstjärnan Gareth Bale.

Turkiet

Turkiet gjorde ett riktigt bra EM-kval men inte ett fullt lika imponerande Nations League. Är en liten outsider i denna grupp. Har ingen stjärnspäckad grupp och har ingen storstjärna likt Wales som kan göra det där extra när det behövs. Föll på målsnöret i EM senast och gick inte vidare som bästa grupptrea. Har en del av bevisa men kan på sin bästa dag rå på även Italien. Men jag skulle inte lägga mina pengar på att Turkiet går vidare från denna grupp.