Grupp D – odds, matcher, spelschema & tabell

Tabell Grupp D

LagMaVOFGM-IMMSP
EnglandEngland32102 - 027
KroatienKroatien31114 - 314
TjeckienTjeckien31113 - 214
SkottlandSkottland30121 - 5-41

Spelschema, resultat och odds

SpeltidLag
1
X
2
Tv-kanal
13/6 15:00
England-Kroatien
1 - 0
14/6 15:00
Skottland-Tjeckien
0 - 2
18/6 18:00
Kroatien-Tjeckien
1 - 1
18/6 21:00
England-Skottland
0 - 0
22/6 21:00
Kroatien-Skottland
3 - 1
22/6 21:00
Tjeckien-England
0 - 1
Speltips på Grupp D
Det finns inga speltips på Grupp-D just nu

Om Grupp D

Grupp D bjuder på ett hett brittiskt derby mellan England och Skottland. I gruppen hittar vi även VM-finalisten Kroatien samt Tjeckien. Trots Kroatiens bedrift i VM senast så är det ändå ett stjärnspäckat England som får ses som den klara favoriten i denna grupp. Kroatien har tappat lite efter VM-finalen men har ett klart bättre lag än både Skottland och Tjeckien.

Grupp D inleda den 13 juni och i premiären så har vi hett möte direkt när England ställs mot Kroatien hemma på Wembley Stadium i London. Och här får vi sannolikt direkt ett avgörande om gruppsegern. Grupp D kommer sedan att avgöras den 22 juni med då den sista omgången i gruppen spelas.

England

Fjärdeplatsen i VM senast visar att det inte längre går att avfärda britternas snack om ett lyckat mästerskap. Truppen är en av turneringens starkaste med storstjärnor på i princip varje position. Målvaktsposten är dock, som alltid, ett frågetecken. England vann sin grupp enkelt med hela +31 i målskillnad. Och trots att VM-finalisterna Kroatien står som motståndare i denna grupp är det inget snack om att England är favoriter att toppa gruppen. Hemmaplan i detta mästerskap stärker givetvis detta England ytterligare.

Kroatien

Två år har gått sedan Kroatien tog sig till VM-finalen och sedan dess har man dippat lite. I Nations League i höstas, med Sverige i samma grupp, så höll man sig med nöd och näppe kvar. I EM-kvalet så hade man en svag grupp med Wales som främsta utmanare och vann gruppen med tre poängs marginal. Truppen är på pappret fortsatt stark med samma stomme som i VM-finalen. Mittfältaren Luka Modrić kommer att återigen otroligt viktig om man ska gå långt.

Skottland

Skottland är återigen tillbaka i ett stort mästerskap, första gången sedan 90-talet. Skottland kryssade sig till EM efter ett misslyckats EM-kvalet men gruppvinsten i Nations League gav dem en plats i play-off. Ett play-off som de tog sig igenom med två straffavgöranden, mot Israel och Serbien. Skottland har ingen jättestark trupp men har ändå en rad Premier League-spelare som Andrew Robertson, Scott McTominay och Kieran Tierney. Förväntningarna är dock inte höga på detta Skottland men det ska bli kul med ett brittiskt derby mot England i denna grupp. Det finns ett stort frågetecken kring detta lag, framförallt eftersom man saknar en riktigt vass målskytt.

Tjeckien

Tjeckien har inte övertygat i varken Nations League eller i EM-kvalet. Dock fick man en riktigt svag grupp i kvalet och trots fem förluster så blev man tvåa bakom England. På pappret så är truppen svagare än Skottlands med West Ham-spelarna Tomáš Souček och Vladimír Coufal som sticker ut. Precis som Skottland så finns det stora frågetecken kring detta lag. Det är svårt att se hur de ska ta de poäng som krävs för att bli en av de främsta grupptreorna.