Grupp C – odds, matcher, spelschema & tabell

Tabellen för Grupp C

LagMaVOFGM-IMMSP
Holland 00000 - 000
Nordmakedonien 00000 - 000
Ukraina 00000 - 000
Österrike 00000 - 000

Det är nog inte många som tvivlar på att Holland kommer att stå som ett när grupp C avrundas, trots deras dåliga facit de senaste åren. Övriga lag i gruppen är nämligen Österrike, Ukraina och Nordmakedonien som gör EM-debut i detta mästerskap. Österrike får ses som andrahandsfavoriten i gruppen även om de inte övertygat de senaste åren och i min bok skulle det inte förvåna om Ukraina kämpar sig förbi i tabellen. Nordmakedonien får som debutant med stor sannolikhet se och lära.

Grupp C kommer att spelas mellan den 13 juni och 21 juni. I den sista omgången kommer Ukraina och Österrike göra upp och med stor sannolikhet är det då ett direktavancemang som står på spel.

Holland

Med en stjärnspäckad trupp är Holland äntligen är tillbaka i värmen efter två misslyckade kval till de stora mästerskapen. I grupp C är Holland den odiskutabla favoriten att ta sig vidare och borde göra så utan problem. Och att få spel på hemmaplan i gruppspelet gör inte dirket Holland till mindre favoriter att toppa gruppen.

Nordmakedonien

Med veteranen Goran Pandev i spetsen så har Nordmakedonien tagit sig till sitt första stora mästerskap. Nordmakedonien kunde ta sig till turneringen genom Nations League och ett efterföljande playoff där de besegrade Georgien och Kosovo. Nordmakedonien får ses som det svagaste laget i gruppen men kan nog sno åt sig en poäng och spoilera Ukrainas och Österrikes chanser att gå vidare.