Albanien – Schweiz ett känslosamt möte

Den andra EM-dagen drar igång med ett mycket intressant möte mellan Albanien och Schweiz. Två landslag som har en del kopplingar till varandra bland annat bröderna Xhaka. Albanien gör mästerskapsdebut och väntas få en tuff match mot Schweiz.

På lördagen är mötet mellan Albanien och Schweiz i grupp A först ut vid 15:00. En match mellan två landslag som har stark anknytning till varandra. I Albaniens trupp återfinns en rad spelare som skolats i Schweiz och i Schweiz trupp hittar vi en rad spelare med Albansk bakgrund. En intressant match i matchen är mötet mellan de två bröderna Taulant Xhaka, i Albanien, och Granit Xhaka i Schweiz.

Albanien gör mästerskapsdebut

Denna match är mycket betydelsefull på många plan. Albanien gör sitt första stora mästerskap och det är en stor dag för det Albanska landslaget och att göra det mot Schweiz är än mer betydelsefullt. Ur sportslig synvinkel så är detta möte otroligt viktigt då Schweiz behöver de tre poängen för att hota Frankrike om första platsen i gruppen och för Albaniens del är poäng av yttersta vikt för att eventuellt kunna gå vidare till slutspelet.

Schweiz klar favorit

Schweiz har på pappret ett klart bättre lag och har aldrig förlorat en landskamp mot Albanien. Spelbolagen tror därmed på en på en säkert seger till Schweiz och Ladbrokes ger ju nu relativt låga 1,83 gånger pengarna samtidigt som man ger 5,75 om Albanien skulle vinna matchen.

Spela på matchen hos Ladbrokes

Matchfakta Albanien – Schweiz

Avspark: 15:00
Plats: Stade Bollaert-Delelis, Lens
Kanal: Tv4
Matchodds (1-x-2): 5,75 – 3,40 – 1,83 (Odds från Ladbrokes)