Äntligen dags för EM-premiär!

Som vi har längtat. Äntligen är dagen här. Om tolv timmar blåser den nederländske domaren Danny Makkelie igång premiärmatchen mellan Turkiet och Italien. Sedan väntar en hel månads fotbollsfest i hela Europa, ända fram tills finalen på Wembley stadium den 11 juli!

Turkiet – Italien drar igång turneringen

Italien får inleda sitt EM på hemmaplan, i öppningsmatchen som spelas på Stadio Olimpico i Rom. Utöver hemmafördelen finns det också mycket annat som talar till Italiens fördel. Till exempel har man i tio tidigare möten aldrig förlorat mot Turkiet, och historiskt sett har man bara förlorat en av åtta öppningsmatcher till ett EM sedan 1980. Addera därtill Turkiets unga och i sammanhanget relativt oerfarna trupp, och det ser ut som att Italien går mot sin första trepoängare under detta EM.

Även oddsen talar för att det blir Italien som drar det längsta strået. Hos Unibet ser oddsen, tolv timmar innan avspark, ut enligt följande:

Turkiet – Italien
1 –
8.50 X – 4.00 2 – 1.57

Fler intressanta matcher under helgen

Efter öppningsmatchen så kommer helgen bjuda på tre matcher om dagen, och visst finns det en hel del att se fram emot. Bland annat så spelar övriga två lag ur grupp A, Wales – Schweiz under lördagen. Men det som ändå får anses vara helgens höjdpunkt blir när England tar emot Kroatien på Wembley på söndag. Senast lagen möttes i ett stort mästerskap var i en av VM-semifinalerna 2018. Den gången var det Kroatien som drog det längre strået, men just nu ser det enligt oddsen ut att bli England som går segrande ur striden. Helgens matcher har du här:

Lördag, 12 juni
15:00, Wales – Schweiz
18:00, Danmark – Finland
21:00, Belgien – Ryssland

Söndag, 13 juni
15:00, England – Kroatien
18:00, Österrike – Nordmakedonien
21:00, Holland – Ukraina