Dag 2 i Fotbolls-EM 2024: Tre matcher under lördagen i grupp A och grupp B

Dag 2 i Fotbolls-EM 2024: Tre matcher under lördagen i grupp A och grupp B

Fotbolls-EM i Tyskland nu igång. Efter gårdagens smällkaramell, när Tyskland körde över Skottland, så är det dags för dag 2 i mästerskapet med tre matcher på schemat i grupp A och grupp B.

15:00 Ungern vs Schweiz

En av dagens mest intressanta matcher i Fotbolls-EM 2024 spelas mellan Ungern och Schweiz på Cologne Stadium i Köln, i grupp A. Ungern kommer in i turneringen som underdogs, enligt spelbolagens odds, men historiskt sett har de flera gånger visat sig kapabla att överraska. Schweiz, å andra sidan, brukar alltid prestera och är klar favorit mot Ungern.

En match mellan de två lag som just nu är de främsta aspiranterna på en direktplats i gruppen, bakom den givna favoriten i gruppen Tyskland.

Matchen sänds på TV4 och TV4 Play med avspark på eftermiddagen klockan 15:00 svensk tid.

18:00 Spanien vs Kroatien

På Olympiastadion i Berlin utspelar sig en intressant drabbning i grupp B, mellan Spanien och Kroatien. Spanien, enligt spelbolagen, har en klar fördel med vinstoddsen 1.95. Kroatien, som är underdog med oddsen 4.75, har dock visat sig vara en tuff motståndare i tidigare turneringar. Deras prestationer i tidigare EM och VM ger anledning att inte underskatta deras potential att skrälla.

Det är två lag men med en del frågetecken inför turneringen. Spanien som har en ung trupp mot ett rutinerat Kroatien. Två lag som i mångt och mycket saknar stjärnglans även om det finns några spelare som sticker ut i mängden. Vilket gör denna match extra intressant, hur man har fått ihop laget och taktiken.

Matchen kommer att visas i SVT2 och SVT Play med start 18:00.

21:00 Italien vs Albanien

Lördagen avslutas på BVB Stadion i Dortmund där Italien och Albanien möts, en match som avslutar den första omgången i grupp B. Mästarna Italien går in som de stora favoriterna mot ett Albanien som gör sitt första EM i histrien, med vinstodds på låga 1.37. Albanien, med ett lågt vinstodds på 10.50, har en tung uppgift framför sig. Historiskt har Italien ofta gått långt i EM-turneringar, vilket gör att pressen på dem är stor att prestera redan från start. vi har sett stora skrällar förr och ett poängtapp för Italien här kan bli ödesdigert.

Matchen sänds på SVT1 och SVT Play, och för italienska supportrar är förväntningarna höga. En vinst här skulle ge dem en mycket bra start för att säkra en plats i slutspelet, medan Albanien hoppas på att få med sig åtminstone en poäng för att hålla sina drömmar om avancemang vid liv.