Dag 3 i Fotbolls-EM med premiär för grupp C och D

Dag 3 i Fotbolls-EM med premiär för grupp C och D

Idag, den 16 juni 2024, bjuder Fotbolls-EM 2024 på tre spännande matcher i grupperna C och D. Där bland annat Danmark, England och Nederländerna går in i turneringen.

Polen vs Nederländerna – Grupp D

I söndagens första match, i grupp D, möts Polen och Nederländerna i Hamburg. Med en matchstart klockan 15:00 svensk tid på Volksparkstadion, förutspås detta möte bli en intressant batalj. Polen, med oddsen 6.75 för vinst, ses som klar underdog mot Nederländerna som är klar favorit till oddset 1.70. Medan ett oavgjort resultat ligger på 4.35.

Nederländerna går därmed in som klara favoriter mot ett Polen som har haft tung avbräck offensivt. Ett Polen som dessutom brukar ha svårt att sig vidare från gruppspelet.

Slovenien vs Danmark – Grupp C

Klockan slår 18:00 och vi förflyttas till Stuttgart för en annan intressant match mellan Slovenien och Danmark i grupp C. Matchen spelas på Stuttgart Arena och visas på TV4 och TV4 Play. Oddsen visar tydligt att Danmark är favoriter med oddsen 1.80, medan Slovenien ligger på 5.75 för en vinst. Ett oavgjort resultat betalar 3.70 gånger pengarna.

För Danmark är detta en viktig start på deras EM-resa eftersom de historiskt sett har presterat väl. VM blev dock en besvikelse efter ett starkt EM sommaren 2021. Mot ett på pappret svagt Slovenien så borde, och nästan måste, Danmark ro hem tre poäng här.

Serbien vs England – Grupp C

Dagens fotbollsdramatik avslutas med mötet mellan Serbien och England, som spelas på Arena AufSchalke i Gelsenkirchen, med en avsparkstid på 21:00. Oddsen ger en klar fördel till England med en vinstchans till 1.53, medan Serbien har oddsen 7.50 mot sig. Ett oavgjort resultat ligger på 4.50.

England, som alltid bär med sig stora förväntningar och ofta lyckas leva upp till dem under gruppspelet. Serbien, trots att de har haft svårigheter i tidigare turneringar, kan överraska. Serbien laddade upp inför turneringen med att köra över Sverige. Men möter nu ett riktigt stjärnspäckat, som alla förväntar sig vinna detta möte.

Översikt dagens matcher

  • 15:00 Polen vs Nederländerna – Grupp D
  • 18:00 Slovenien vs Danmark – Grupp C
  • 21:00 Serbien vs England – Grupp C