De svenska damerna besegrade Brasilien i EM-genrepet – med en rekordstor publik i ryggen

Inför en rekordstor publik så vann de svenska damerna EM-genrepet mot Brasilien och går nu in i mästerskapet nästa vecka med en extra skön känsla.

De svenska damerna laddar nu upp inför EM som drar igång nästa vecka. Under gårdagens möte mot Brasilien på Friends Arena i Stockholm så gjorde man det på bästa sätt genom att vinna med 3-1 inför en rekordstor hemmapublik på över 33 000 åskådare.

Alla målen föll i den andra halvleken. Debinha gav först Brasilien ledningen i den 50 minuten. Men inom loppet av två minuter så gjorde Sverige både 1-1 och 2-1. Först genom Johanna Rytting Kaneryd i den 65 minuten, som gjorde det helt på egen hand när hon lurade försvaret och blev sedan fri med målvakten. Och två minuter senare nickade Lina Hurtig in ett svensk ledningsmål. I slutskedet av den andra halvleken så fick Stina Blackstenius ett friläge, när den brasilianska backlinjen stod högt, och placerade kyligt in 3-1 för Sverige, som oskcå belv slutresultatet.

En perfekt uppladdning inför EM-premiären mot Nederländerna den 9 juli.