EM-gruppspelet lottat Sverige möter Spanien – igen

Gruppspelet till fotbolls-EM nästa sommar är nu lottad. Och Sverige fick en helt okej lottningen men kommer återigen att ställas mot Spanien. Dock undvek man ”dödens grupp” med Tyskland och Frankrike.

Efter gårdagens lottning av EM-grupperna så står det nu klar att Sverige kommer att hamna i grupp E med Spanien (igen), Polen och vinnaren från playoff grupp D (Bosnien, Slovakien, Irland eller Nordirland). Sverige undvek därmed grupp F med Frankrike och Tyskland som tillsammans med Portugal bildar ”dödens grupp” i mästerskapet.

Sveriges chanser

Grupp E är ingen omöjligt grupp för Sverige men långt ifrån en lätt grupp. Spanien vet vi är svåra, speciellt när de nu har hemmaplan. Polen kommer till mästerskapet med en riktigt bra trupp och med Robert Lewandowski i spetsen. Och avsett vilket lag som Sverige möter från playoff så kommer det inte att vara tre säkra poäng att räkna in.

Med tanke på att fyra av de bästa treorna från varje grupp går vidare så borde fyra poäng räcka för att säkra avancemang till slutspelet.

Kikar vi på oddsen från spelbolaget Unibet så är Polen knapp favorit före Sverige att li topp två i gruppen. Ett spel på Polen ger oddset 1,55 och Sverige 1,65. Spanien är given gruppvinnare som ger låga oddset 1.50

Gå till Unibet

Alla grupperna

Notera att om Rumänien vinner playoffgrupp A så kommer de att placeras i grupp C och vinnaren från playoffgrupp D kommer då att hamna i grupp F.

Grupp A

Italien

Schweiz

Turkiet

Wales

Grupp B

Belgien

Danmark

Ryssland

Finland

Grupp C

Ukraina

Holland

Österrike

Vinnaren från playoffgrupp D

Grupp D

England

Kroatien

Tjeckien

Vinnaren från playoffgrupp C

Grupp E

Spanien

Polen

Sverige

Vinnaren från playoffgrupp B

Grupp F

Tyskland

Frankrike

Portugal

Vinnaren från playoffgrupp A