EM-kvaltruppen mot Färöarna och Norge

EM-kval mot Färöarna och Norge står på schemat framöver. Janne Andersson har nu tagit ut truppen till de två matcherna. En trupp som återigen är skadedrabbat och med en rad spelar med tveksam form.

Vi har ett ny EM-kvalsamling med många frågetecken. Först och främst så saknas de två vänsterbackarna Ludwig Augustinsson och Martin Olsson på grund av skada. Och den tidigare backupen Niklas Hult har precis kommit tillbaka från en månadslång skada. En skada håller även Viktor Claesson borta, som varit otroligt viktig för Sveriges anfallsspel.

Förutom skadorna så har vi en rad spelare som inte har haft en bra start på säsongen. Victor Nilsson Lindelöf är äntligen tillbaka i truppen men stått för två kostsamma misstag för Manchester United de två senaste matcherna. Robin Olsen får inte spela i Roma. Andreas Granqvist har inte varit den klippan han behöver vara i Helsingborg. Emil Forsberg gjorde sin säsongsdebut i helgen, även om han stod för ett bra inhopp. Offensivt så får John Guidetti ingen speltid i Alavés och Marcus Berg är minst sagt utskälld i Krasnodar.

Nu är inte allt negativt. Emil Krafth har inlett säsongen bra i Newcastle samtidigt som Mikael Lustig är tillbaka i truppen. Alexander Isak har haft en bra inledningen på säsongen i Real Sociedad och är en tänkbar startspelare. Och den stora skrällen i denna samling är att Hammarbys Muamer Tankovic är uttagen efter en mycket fin säsong i Allsvenskan. Sebastian Andersson visade god form när han nätade i helgen.

Två tuffa matcher väntar

Mot Färöarna kommer Sverige att få kämpa med underlaget (konstgräs), blåst och eventuellt regn. Matchen efter mot Norge, och Lars Lagerbäck, kommer inte heller att bli enkel. Dock är det två matcher som Sveriges väntas vinna oavsett.

Hela truppen

Målvakter:

Karl-Johan Johnsson, Köpenhamn
Kristoffer Nordfeldt, Swansea
Robin Olsen, Roma

Försvarare:

Andreas Granqvist, Helsingborg
Emil Krafth, Newcastle
Filip Helander, Rangers
Mikael Lustig, Gent
Niklas Hult, Aten
Pierre Bengtsson, Köpenhamn
Pontus Jansson, Brentford
Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United

Mittfältare:

Albin Ekdal, Sampdoria
Emil Forsberg, Leipzig
Gustav Svensson, Seattle,
Jakob Johansson, Rennes
Jimmy Durmaz, Galatasaray
Kristoffer Olsson, Krasnodar
Sebastian Larsson, AIK

Anfallare:

Alexander Isak, Real Sociedad
John Guidetti, Alavés
Marcus Berg, Krasnodar
Muamer Tankovic, Hammarby
Sebastian Andersson, Union Berlin
Robin Quaison, Mainz