EM-premiär: Frankrike – Rumänien

Så är det äntligen dags för premiär i fotbolls-EM i Frankrike. I vanlig ordning är det hemmanationen som drar igång EM-festen och i kväll kommer Frankrike att möte Rumänien i grupp A.

Statusen och formen kring Frankrike är lite oklar då man inte spelat en tävlingsmatch sedan VM. Frankrike har fyra raka vinster i träningsmatcher men oroande är att man förlorade mot England med 0-2 tidigare under våren.

Många bortfall för Frankrike

Frankrike har haft en del tunga bortfall inför detta mästerskap. Först och främst så togs inte storstjärnan Karim Benzema ut på grund av den rådande kontroversen i Valbuena-härvan. Samir Nasri är utestängd från landslaget och Franck Ribery är så skadebenägen att han tackat nej till allt landslagsspel. Två ordinarie mittbackar saknas då Mamadou Sakho är avstängd på grund av dopning och Raphaël Varane skadade sig precis innan mästerskapet. Lägg därtill att mittfältsklippan Lass Diarra missar mästerskapet på grund av en skada han ådrog sig i sista träningsmatchen inför mästerskapet.

Frankrike favoriter att vinna ytterligare ett mästerskap på hemmaplan

Men trots alla skador och bortfall så har Frankrike en stjärnspäckad trupp med världsspelare på varje position. Mästerskap på hemmaplan brukar vara Frankrikes starka sida då man vann EM hemma 1984 och VM hemma 1998. Oddsen från spelbolagen talar också för ett guld i detta mästerskap och Unibet ger just nu 4,20 gånger pengarna på att Frankrike vinner guldet.

Frankrike möter Rumänien i premiären

Frankrike kommer att möta Rumänien i dagens premiär. Ett Rumänien som haft en enkel resa till detta mästerskap och blev tvåa i en svag kvalgrupp bestående av Nordirland, Grekland, Ungern, Färöarna och Finland. Det som dock talar lite för Rumänien är att man bara släppte in två mål under hela kvalet och kryssade mot Spanien i en träningsmatch tidigare under våren.

Frankrike given favorit om vi kikar på oddsen

Spelbolagen är säkra på att Frankrike vinner denna premiär och spelbolaget Unibet ger låga 1,35 på att Frankrike vinner och hela 12,00 om Rumänien skulle så för en riktig skräll. Skulle Rumänien återigen få till ett kryss mot ett storlag ger ett spel hela 5,00 gånger pengarna.

Spela på Frankrike – Rumänien hos Unibet >

Vårt speltips på Frankrike – Rumänien

Vi tror dock inte att Rumänien kommer att kunna stå emot Frankrikes starka offensiv, som spelar 4-3-3, och vårt speltips är att det kommer att bli 2 eller 3 mål i matchen. Vi tror att Frankrike kommer att göra minst två mål men garderar oss mot att Rumänien kan få in en balja då Frankrike ännu inte har ett mittbackspar som är 100%.

Matchfakta Frankrike – Rumänien

Avspark: 21:00
Plats: Stade de France
Kanal: Tv4
Matchodds (1-x-2): 1,35 – 5,00 – 12,00 (Odds från Unibet)