Uppsnack inför England – Ryssland

Kvällens sena möte kommer att spelas mellan England och Ryssland i grupp B. En otroligt intressant match som kommer att sätta ribban på denna grupp och framförallt vad vi kan förvänta oss av dessa två lag.

Tunga avbräck för Ryssland

Ryssland har en del tung avbräck inför denna premiärmatch och kommer att sakna Alan Dzagoev, Igor Denisov och Yuri Zhirkov på grund av skador. I kvalet så hade Ryssland en del problem och så ett tag ut att missa en direktplats till EM. Men efter ett tränarbyte så fick den nya tränaren Leonid Slutsky fart på detta Ryssland som tog de viktiga poängen det behövde för att putta ned Sverige och ta direktplatsen.

England har bra resultat i ryggen

England har inga direkta skadeproblem och kommer att kunna gå in i denna match med stort självförtroende efter ett imponerande kval, med tio raka vinster, och bra resultat i träningsmatcherna därefter. Framförallt visade England styrka då man vände 0-2 till 3-2 i träningsmatchen mot Tyskland.

Jämnt skägg i tidigare möten

England och Ryssland har mötts två gånger tidigare i kvalet till EM 2008 och då blev det en hemmaseger vardera. I kväll är dock England favorit. Man har en bättre trupp med större bred och med många matchvinnare, den stora frågan är om den nya generationen kan skaka av sig de tidigare resultaten och misslyckande.

Rysslands chanser mot England

Ryssland öppning i denna match kommer sannolikt att vara fasta situationer och att ta tillvara på att Englands backlinje inte är den bästa. Anfallaren Artyom Dzyub kommer att vara en nyckelspelare för Ryssland.

England klar favorit i mötet.

Kikar vi på oddsen från spelbolagen så är England klar favorit. Hos LeoVegas ger ett spel på England 1,85 medan ett spel på Ryssland ger hela 5,15 gånger pengarna. Vårt speltips på denna match är en säker vinst till England.

Gå till LeoVegas för att spela på matchen

Matchfakta England – Ryssland

Avspark: 21:00
Plats: Stade Vélodrome, Marseille
Kanal: Svt1
Matchodds (1-x-2):  (Odds från LeoVegas)