Fotbolls-EM 2024: Åttondelsfinaler 30 juni

Fotbolls-EM 2024: Åttondelsfinaler 30 juni

Dagens åttondelsfinaler i Fotbolls-EM 2024 bjuder på två spännande matcher: England mot Slovakien och Spanien mot Georgien. Dessa matcher kommer att påverka vilka lag som kan fortsätta drömma om titeln.

England vs Slovakien

England och Slovakien möts i en efterlängtad åttondelsfinal på Arena AufSchalke i Gelsenkirchen. England, som toppade sin grupp med en seger och två oavgjorda matcher, går in i matchen som klar favorit. Laget har visat sig starkt defensivt, samtidigt som anfallsspelet har varit effektivt när det behövs. Slovakien, å andra sidan, avancerade till åttondelsfinalerna genom att krångla sig igenom en tuff grupp med fyra poäng och en tredjeplats. Slovakiens prestation har varit varierande, men deras försvar har varit stabilt när det gäller.

De inbördes mötena mellan lagen vittnar om en viss dominans från Englands sida, med två segrar och ett oavgjort resultat i de senaste tre mötena. Med tanke på oddsen har England en betydande chans att gå vidare, men Slovakien ska inte underskattas. En seger för Slovakien skulle innebära en stor skräll och fortsatta drömmar om en djup EM-resa.

Så ser man matchen

SVT2
SVT Play

Spanien vs Georgien

Den andra åttondelsfinalen spelas på Cologne Stadium i Köln mellan Spanien och Georgien. Spanien, som dominerade sin grupp med tre raka segrar och ett imponerande målskytte, går in i matchen som stor favorit. Georgien tog sig vidare som en av de bästa treorna och har överraskat många genom att visa upp ett starkt spel i tidigare matcher.

Historiskt sett har Spanien ett övertag i de inbördes mötena med Georgien. I de senaste fem mötena har Spanien vunnit samtliga matcher, oftast med solklara siffror. Trots detta kan Georgien inte räknas bort helt, särskilt med tanke på deras prestationer mot Portugal i gruppen. Spanien kommer dock sannolikt att dominera bollinnehavet och försöka trötta ut sina motståndare med sitt passningsspel.

Så ser man matchen

TV4
TV4 Play

Sammanfattning

Dagens åttondelsfinaler i Fotbolls-EM 2024 erbjuder spännande matcher där favoriterna England och Spanien möter Slovakien respektive Georgien. Favoritskapet ligger tungt på England och Spanien men i fotboll kan allting hända, särskilt i ett mästerskap.