Fotbolls-EM 2024 – Åttondelsfinaler den 1 juli

Fotbolls-EM 2024 – Åttondelsfinaler den 1 juli

Fotbolls-EM 2024 når nya höjder när åttondelsfinalerna fortsätter den 1 juli. Dagen bjuder på två avgörande matcher där Frankrike möter Belgien och Portugal ställs mot Slovenien. Det här är en kritisk omgång där endast vinnare går vidare till kvartsfinal.

Fotbolls-EM 2024 går vidare till den sista dagen i åttondelsfinalerna. På schemat står två högintressanta matcher: Frankrike mot Belgien och Portugal mot Slovenien. Detta är dag 16 i turneringen och dagens bataljer kommer att avgöra vilka lag som tar sig vidare till kvartsfinalerna.

Matcher för dagen

  • Frankrike vs Belgien – Grupp D – TV4, TV4 Play
  • Portugal vs Slovenien – Grupp F – TV4, TV4 Play

Frankrike vs Belgien

I den första av dagens två åttondelsfinaler möter traditionellt starka Frankrike ett kraftfullt Belgien på Düsseldorf Arena. Matchen startar klockan 18:00 svensk tid och sänds på TV4 och TV4 Play. Historiskt sett har dessa två lag mötts flera gånger, bland annat i en tätt balanserad semifinal i VM 2018 där Frankrike gick segrande ut med 1-0. Dessutom vann Frankrike även i UEFA Nations League slutspelet 2020/21 med 3-2. Frankrike går in i matchen med en liten fördel, med en statistisk segerchans på 50%, medan Belgien hålls något lägre med 20% baserat på oddsen.

Frankrike avslutade gruppspelet som tvåa i Grupp D med en svit av en vinst och två oavgjorda resultat. Belgien däremot, säkrade sin plats som tvåa i Grupp E med liknande resultat. Denna match är alltså av yttersta vikt för båda lagen när de strider för att ta sig vidare till kvartsfinal. Lagens tidigare resultat ger en liten fördel till Frankrike, men ett hungrigt Belgien kan mycket väl ställa till med en överraskning.

Portugal vs Slovenien

Den andra matchen för dagen står mellan Portugal och Slovenien. Matchen spelas på Frankfurt Arena med avspark klockan 21:00 svensk tid och sänds på TV4 och TV4 Play. Trots att oddsen starkt favoriserar Portugal, som har en segerchans på 72%, bör man inte underskatta Slovenien som tidigare skrällade i en träningslandskamp genom att vinna med 2-0 mot just Portugal.

Portugal gick vidare från gruppspelet som etta i Grupp F med två vinster och en förlust, medan Slovenien hade en tuffare resa men lyckades avancera som en av de bästa treorna från Grupp C. En seger är avgörande för båda lagen och speciellt för Slovenien som söker efter att skriva historia genom att ta sig vidare i turneringen. Portugal å andra sidan, hoppas kunna fortsätta sin starka form och ta sig hela vägen till finalen.

Sammanfattning

Dagens matcher i Fotbolls-EM 2024 utgör två dramatiska åttondelsfinaler där avancerade lag som Frankrike och Portugal utmanas av Belgien respektive Slovenien. Vi står inför en dag fylld med fotbollsdrama där allt kan hända. Spänningen når nya höjder när vi ser fram emot vilka lag som tar ytterligare ett steg mot EM-trofén.