Fotbolls-EM 2024: Förhandsgranskning av semifinalerna

Fotbolls-EM 2024: Förhandsgranskning av semifinalerna

Fotbolls-EM 2024 går in i en spännande fas med semifinalerna som snart ska spelas. Mellan den 9 och 10 juli kommer vi att få se några av Europas bästa lag kämpa om en plats i finalen. Spanien möter Frankrike den 9 juli och Nederländerna ställs mot England den 10 juli.

Dagens datum: 2024-07-07

Vi står på tröskeln till de avgörande matcherna i Fotbolls-EM 2024. Kvartsfinalerna bjöd på dramatik och nervpirrande avslut, och nu är det dags för semifinalerna. Här är matcherna som kommer att spelas:

Fotbolls-EM 2024 har verkligen levt upp till förväntningarna, och vi väntar oss inget mindre än högkvalitativ fotboll i semifinalerna.

Spanien vs Frankrike

Den första semifinalen spelas tisdagen den 9 juli på Fußball Arena München i München. Spanien och Frankrike har båda imponerat under turneringen, och nu möts de i vad som förväntas bli en jämn och spännande match. Tidigare möten mellan dessa två lag visar en historik av täta matcher, med Spanien som oftast har dragit det längsta strået.

Spanien gick vidare från gruppspelet med full pott och fortsatte sin segersvit genom att slå Tyskland med 2-1 i kvartsfinalen. Frankrike, å andra sidan, har haft en något svajigare resa men visade sitt kunnande genom att slå Portugal efter straffar i kvartsfinalen. Spanien har sett starka ut defensivt, medan Frankrike har visat att de kan vara kliniska framför mål när det behövs.

Nederländerna vs England

Den andra semifinalen spelas onsdagen den 10 juli på BVB Stadion Dortmund i Dortmund. Nederländerna ställs mot England i en match som förväntas bli intensiv och underhållande. Historiskt har England och Nederländerna ofta bjudit på minnesvärda matcher där båda lagen har visat styrka och skicklighet.

Nederländerna kom till finalomgången genom att besegra Turkiet med 2-1 i kvartsfinalen, tack vare en stark prestation i slutet av matchen. England, efter ett dramatiskt straffavgörande mot Schweiz, visade sitt mentala tålamod och skicklighet. Båda lagen har spelare av hög kaliber som kan ändra matchbilden när som helst, och det gör denna match ytterst oförutsägbar.

När vi ser fram emot veckans matcher, är det tydligt att Fotbolls-EM 2024 har gett oss några av de mest minnesvärda ögonblicken i turneringens historia. Vem kommer att gå vidare till final? Hitta svaren när Spanien, Frankrike, Nederländerna och England tar klivet in på de stora arenorna för att kämpa om finalplatserna.