Fotbolls-EM 2024 Kvartsfinaler – Matchdag 19

Fotbolls-EM 2024 Kvartsfinaler – Matchdag 19

Dagens matcher i Fotbolls-EM markerar starten på kvartsfinalerna, där fyra lag tävlar om en plats i semifinalerna. Med två spännande matcher på schemat, är det mycket på spel.

England vs Schweiz

I en av dagens kvartsfinaler möter England Schweiz i Düsseldorf Arena. England, som slutade etta i sin grupp före Danmark och Slovenien, är favoriter enligt oddsen. Det brittiska laget har haft en stabil turnering så här långt, med en seger över Slovakien i åttondelsfinalen.

Schweiz å andra sidan, har överraskat många med sin imponerande väg till kvartsfinalen. Efter en stark insats i åttondelsfinalen mot Italien, där de vann med 2-0, har Schweiz visat att de är ett lag att räkna med. Historiskt sett har England ett övertag mot Schweiz, med flera tidigare segrar.

Denna match är avgörande för båda lagen eftersom en plats i semifinalen står på spel. För England, med sin starka trupp och historiska dominans, kan en seger här stärka deras chanser att vinna hela turneringen. Schweiz kommer dock inte att ge upp lätt, och med deras tidigare prestationer i åtanke, kan detta bli en jämn och spännande match.

Nederländerna vs Turkiet

Den andra kvartsfinalen för dagen spelas i Olympiastadion i Berlin, där Nederländerna ställs mot Turkiet. Nederländerna, som slutade på tredje plats i sin grupp men ändå lyckades ta sig vidare genom att slå Rumänien i åttondelsfinalen, ses som favoriter i denna match.

Turkiet, som slutade på andra plats i sin grupp och sedan besegrade Österrike i åttondelsfinalen med 2-1, har haft en imponerande turnering så här långt. Historiskt sett har möten mellan Nederländerna och Turkiet varit både jämna och dramatiska, vilket gör denna kvartsfinal särskilt intressant.

Med en plats i semifinalen som belöning, kommer båda lagen att ge allt på planen. Nederländerna har en starkare trupp och ett bättre utgångsläge enligt oddsen, men Turkiets tidigare överraskande segrar visar att de har potentialen att ställa till med problem för sina motståndare.