Fotbolls-EM 2024: Matchdag 10 i Grupp A

Fotbolls-EM 2024: Matchdag 10 i Grupp A

Dagens matcher i Fotbolls-EM 2024 bjuder på avgörande möten i Grupp A. Fyra lag kämpar för att säkra sin plats i slutspelet, och vi tar en närmare titt på dagens heta speluppgörelser.

Den tionde matchdagen i Fotbolls-EM 2024 ser fyra lag från Grupp A ge sitt yttersta på gräsplanen. Dagens matcher är mycket betydelsefulla eftersom de avgör vilka lag som avancerar till slutspelet. Lagen har kämpat genom hela gruppspelet, och varje poäng och mål räknas nu.

Vi har två spännande matcher att se fram emot idag: Schweiz vs Tyskland och Skottland vs Ungern. Båda mötena har direkta konsekvenser för lagens framtid i turneringen.

Matchinfo:

  • Skottland vs Ungern (Grupp A)
  • Schweiz vs Tyskland (Grupp A)

Skottland vs Ungern

Matchen mellan Skottland och Ungern, som spelas i Stuttgart Arena, är särskilt avgörande för båda lagen. Skottland ligger för närvarande sist i gruppen med bara en poäng efter tre matcher. Ungern ligger på tredje plats med tre poäng, vilket betyder att de har en något bättre position.

Historiskt sett har lagen varierat i sina inbördes möten. I den senaste matchen i gruppspelet besegrade Ungern Skottland med 1-0, medan Skottland tidigare har vunnit med samma marginal i en träningslandskamp. Med tanke på att båda lagen har blandade resultat i turneringen hittills, är det svårt att förutse en klar favorit. Matchen är avgörande eftersom endast en vinst kan ge Skottland en chans att undvika att slås ut, medan en vinst för Ungern kan säkra deras avancemang.

Schweiz vs Tyskland

I Frankfurt Arena möts två starka lag när Schweiz tar emot Tyskland. Tyskland leder gruppen med sju poäng och är favoriter enligt oddsen. Schweiz ligger på andra plats med fem poäng och har visat på en god form under turneringen.

Historiskt sett har matcherna mellan dessa nationer varit jämna. De delade poängen i sitt tidigare möte i EM-gruppspelet med 1-1. Vid UEFA Nations League 2020/21 slutade båda matcherna också oavgjort. Med tanke på deras tidigare möten och oddsen som visar Tyskland som favorit, kan vi förvänta oss en spännande och tight match.

För Schweiz är en poäng nog för att garantera deras plats till slutspelet, medan Tyskland med en seger kan säkra förstaplatsen i gruppen.

Sammanfattningsvis, matcherna idag i Grupp A är avgörande för lagen. Stämningen är hög, och vi kan förvänta oss dramatik från dessa två möten.

Totalt spelas två matcher idag i Grupp A, och de är viktiga för lagens möjlighet att gå vidare till slutspelet. Skottland, Ungern, Schweiz och Tyskland har alla något att kämpa för på denna kritiska matchdag.