Fotbolls-EM 2024: Matchdag 6 med Fokus på Grupp A och Grupp B

Fotbolls-EM 2024: Matchdag 6 med Fokus på Grupp A och Grupp B

Matchdag 6 i Fotbolls-EM 2024 bjuder på spännande matcher från Grupp A och Grupp B. Totalt spelas tre matcher under dagen, inklusive heta möten mellan Kroatien och Albanien, Tyskland och Ungern, samt Skottland och Schweiz. Vilka lag kommer att stärka sina chanser att avancera vidare till slutspelet?

Sammanfattning av Dagens Matcher

  • Kroatien vs Albanien – Grupp B – TV4/TV4 Play – 15:00
  • Tyskland vs Ungern – Grupp A – TV4/TV4 Play – 18:00
  • Skottland vs Schweiz – Grupp A – TV4/TV4 Play – 21:00

Kroatien vs Albanien

Kroatien möter Albanien på Volksparkstadion i Matchdag 6 av Grupp B. Båda lagen är i behov av en seger efter förluster i deras öppningsmatcher. Kroatien led en tung förlust mot Spanien med 0-3, medan Albanien förlorade knappt mot Italien med 1-2. Historiskt sett har Kroatien haft övertaget i matcherna mot Albanien, men formkurvan är oroande för kroaterna. Med Kroatien på sista plats och Albanien en plats ovanför, är en seger kritisk för att hålla hoppet om vidare avancemang vid liv. Oddsen talar till Kroatiens fördel, men Albanien har visat sig vara kapabla till att överraska.

Tyskland vs Ungern

I match två tar sig Tyskland an Ungern på Stuttgart Arena. Tyskland fick en stark start med en övertygande 5-1 seger mot Skottland, medan Ungern föll mot Schweiz med 1-3. Trots att oddsen kraftigt favoriserar Tyskland, har de haft svårt för Ungern i tidigare möten. Ungern har lyckats hålla Tyskland till oavgjort i ett tidigare EM-möte och även tagit en seger i Nations League. Den här matchen kan mycket väl bli en nagelbitare, särskilt med Ungern i jakt på sina första poäng för att hålla sig kvar i turneringen.

Skottland vs Schweiz

Den sista matchen för dagen spelas mellan Skottland och Schweiz på Cologne Stadium. Skottland, som ligger sist i Grupp A efter en tung 1-5 förlust mot Tyskland, står inför en svår utmaning mot Schweiz som vann sin öppningsmatch mot Ungern med 3-1. Schweiz har bättre odds på sin sida och är favoriter att ta hem tre poäng. För Skottland är detta en nyckelmatch för att hålla liv i deras gruppspel, medan Schweiz ser en möjlighet att befästa sin plats i toppen av gruppen.
Sammanfattningsvis bjuder matchdag 6 i Fotbolls-EM 2024 på tre viktiga och potentiellt avgörande matcher i Grupp A och B. Det återstår att se vilka lag som kommer att stärka sina chanser att avancera vidare till slutspelet.