Fotbolls-EM 2024: Matchresultat och analyser från den 26 juni

Fotbolls-EM 2024: Matchresultat och analyser från den 26 juni

Dagens matcher i Fotbolls-EM 2024 i Tyskland bjöd på en blandning av förväntade utfall och oväntade överraskningar. Här är en utförlig genomgång av resultaten från matcherna den 26 juni samt en analys av hur de påverkar det vidare spelet.

Uppgörelse i Grupp E: Slovakien vs Rumänien 1-1

Matchen mellan Slovakien och Rumänien slutade med ett oavgjort resultat, 1-1, vilket på förhand var ett av de mest förväntade utfallet enligt oddsen, som placerade ett oavgjort resultat på 46%. Matchen spelades på Frankfurt Arena och bjöd inte på några direkta överraskningar. Båda lagen visade upp ett jämnt spel utan att någon av dem lyckades ta kontroll över matchen för att säkra en vinst. Detta resultat innebär att båda lagen hamnar på samma poäng i gruppen, vilket kan bli avgörande för deras chanser att gå vidare till slutspelet.

Goalless Draw: Ukraina vs Belgien 0-0

Ukraina och Belgien gick in i matchen i Stuttgart Arena med höga förväntningar, särskilt på Belgien som av många ansågs vara favoriter att vinna. Matchen slutade dock mållös, 0-0, trots flera chanser från båda håll. Viktiga händelser inkluderade en tidig varning till Wout Faes och ett antal strategiska byten som dock inte påverkade slutsiffrorna. Oddsen inför matchen visade att Belgien hade en högre vinstchans på 60%, vilket gör det mållösa resultatet något överraskande. Poängen fördelas därmed jämnt och påverkar gruppens dynamik inför nästa fas.

Dramatik och utvisningar: Tjeckien vs Turkiet 1-2

I Hamburg såg vi en händelserik match mellan Tjeckien och Turkiet, där slutresultatet blev 1-2 till Turkiet. Matchen präglades av flera gul- och rödakort samt mål som avgjorde matchens utgång. Tjeckiens Antonín Barák blev utvisad tidigt efter två gula kort, vilket skapade ett tufft läge för Tjeckien. Turkiets Hakan Çalhanoğlu och Cenk Tosun var matchvinnare med varsitt mål. Turkiets seger stärkte deras position i gruppen, medan Tjeckien nu ligger sist med endast en poäng.

Skräll i Grupp F: Georgien vs Portugal 2-0

Dagens största överraskning kom i matchen mellan Georgien och Portugal på Arena AufSchalke. Georgien lyckades med en imponerande 2-0-seger mot den portugisiska giganten. Med mål av Khvicha Kvaratskhelia och Georges Mikautadze tog Georgien en historisk seger, särskilt med tanke på oddsen som gav dem endast 10% chans att vinna. Detta resultat innebär att Georgien håller sig kvar i kampen om vidare avancemang, medan Portugal, trots förlusten, fortfarande leder gruppen tack vare tidigare insamlade poäng.

Aktuell tabellställning efter dagens matcher

Dagens resultat har påverkat tabellerna i de respektive grupperna. I Grupp E delar nu Rumänien, Belgien, Slovakien och Ukraina alla på fyra poäng, vilket gör gruppen extremt jämn. I Grupp F har Portugal och Turkiet nu sex poäng vardera, med Georgien tätt efter på fyra poäng. Tjeckien ligger sist med endast en poäng, vilket gör deras vidare chanser till avancemang extremt begränsade.

Resultaten från dagens matcher har gett oss en inblick i vilka lag som har vad som krävs för att gå vidare till slutspelet, medan andra lag nu måste kämpa hårdare för att hålla sig kvar i turneringen.