Fotbolls-EM 2024: Semifinaler – Matchdag 20

Fotbolls-EM 2024: Semifinaler – Matchdag 20

Idag, den 9 juli 2024, är det dags för semifinalerna i Fotbolls-EM. Både Spanien och Frankrike kommer att kämpa för en plats i finalen. Matchen spelas i Fußball Arena München och kommer att direktsändas på TV4 och TV4 Play.

Matchöversikt och tv-sändningar

Idag spelas semifinalerna i Fotbolls-EM 2024. Dagens höjdpunkt är det prestigefyllda mötet mellan Spanien och Frankrike, som äger rum i Fußball Arena München med avspark kl. 21:00 svensk tid. Matchen sänds på TV4 och TV4 Play.

Spanien vs Frankrike (Fotbolls-EM 2024 – Semifinal)

Denna semifinal mellan Spanien och Frankrike är en efterlängtad match med stor betydelse för båda lagen. Spanien, som slutade som gruppetta med full pott – tre segrar på tre matcher samt en imponerande målskillnad, har visat sig vara en stark titelutmanare genom turneringen. Med övertygande vinster mot bland annat Tyskland i kvartsfinalen samt tidigare storseger över Georgien, kommer de in i matchen med ett starkt självförtroende. Historiskt sett har Spanien dominerat de senaste mötena mot Frankrike, vilket kan ge dem en mental fördel.

Frankrike, å andra sidan, har haft en något mer brokig väg fram till semifinalen. Efter att ha slutat tvåa i sin grupp har de ändå lyckats ta sig vidare genom att slå Belgien och sedan snöpligt slå ut Portugal på straffar i kvartsfinalen. De tidigare mötena med Spanien har slutat med en blandad kompott för Frankrike, inklusive en förlust i EM 2012 och mindre smickrande resultat i träningslandskamper.

Oddsmässigt sett betraktas Spanien som favoriter inför denna match, baserat på deras nuvarande form och tidigare resultat. Dock är Frankrike inte att underskatta. Denna match är avgörande för båda lagen och en plats i EM-finalen står på spel.

I sammanfattning kan vi förvänta oss en rafflande och hård kamp mellan två av Europas fotbollsgiganter. Oavsett utfall kommer det att bli en oförglömlig kväll för fotbollsentusiaster.