Frankrike utslaget – de är nya guldfavoriter

Frankrike, en av de stora förhandsfavoriterna, är nu utslaget i fotbolls-EM och därmed har oddsen skiftat rejält i vinnarlistan hos Unibet.

Åttondelsfinalerna har bjudit på stor dramatik så här långt i fotbolls-EM. Redan den första speldagen så var Österrike inte långt ifrån att skicka ut Italien, en match som avgjordes på övertid.

Dagen efter så fick vi EM stora första skräll när Tjeckien skickade ut Holland med klara 2-0. Och senare på kvällen så föll även mästarna Portugal bort mot världsettan Belgien, egentligen inga konstigheter där.

Den tredje speldagen i åttondelsfinalerna bjöd på de mest rafflande matcherna så här långt i EM. Först så blev det ett övertidsdrama mellan Kroatien och Spanien, där den senare till slut drog det längsta strået efter 3-3 under ordinarie tid och sedan 2-1 på övertid. Kvällen var dock långt ifrån slut. Frankrike var storfavoriter mot Schweiz och hade en betryggande 3-1 ledning långt in i den andra halvleken. Men Schweiz kom igen och både reducerade och kvitterade till 3-3 innan full tid. Matchen gick till slut till straffar där Schweiz satte alla sina men Frankrikes Kylian Mbappé blev syndabock när han missade den femte och avgörande straffen.

Med Frankrike, Holland och Portugal ute ur turneringen har favoritskapet nu skiftat rejält. Oddsen hos Unibet pekar nu på att Spanien eller Italien tar hem turneringen till 4.30 respektive 4.50 gånger pengarna.

Det är värt att nämna att England och Tyskland möts i kväll och att oddsen nu är relativt höga på de två beror helt enkelt på osäkerheten i den matchen. Vinnaren där lär ta över favoritskapet med tanke på den ”enklare” vägen till en final för de två stornationerna. Just nu spelas England till oddset 5.40 och Tyskland till 6.75 gånger pengarna.

På samma sida slutspelsträdet hittar vi sedan Danmark till oddset 11.00 och långt ned Sverige till hela 41.00 gånger pengarna att vinna EM.

Tittar vi på skytteligan är Cristiano Ronaldo fortfarande favorit att vinna med sina fem mål till det relativt låga oddset 2.00. Därefter spelas Tjeckiens Patrik Schick, med fyra mål, till oddset 5.00 och Belgiens Romelu Lukaku, med tre mål, till 6.00 hos Unibet.

Se de senaste oddsen nedan och hur de har förändrats det senast dygnet.