Genomgång av matcherna och resultaten i Fotbolls-EM 2024 den 21 juni

Genomgång av matcherna och resultaten i Fotbolls-EM 2024 den 21 juni

Efter tredje omgångens matcher i Fotbolls-EM 2024 i Tyskland levererade dagens matcher resultat som både förvånade och följde de förväntade mönstren. Här är en genomgång av händelserna och betydelsen av matcherna den 21 juni.

Slovakien vs Ukraina (1-2)

Slovakien inledde starkt med ett tidigt mål av Ivan Schranz i den 17:e minuten. Denna ledning höll i sig till halvtidsvilan. Ukraina kämpade sig tillbaka in i matchen i andra halvlek, mycket tack vare Mykola Shaparenkos mål i 54:e minuten. Roman Yaremchuk säkrade sedan segern med sitt mål i matchens 80:e minut. Matchen präglades av intensiva byten och närkampsspel, vilket resulterade i en varning till Yaremchuk för tripping i den 84:e minuten. Trots spekulationer om en jämn match, var Ukrainas senare mål avgörande och en överraskning mot oddsen.

Polen vs Österrike (1-3)

Polen mötte Österrike i ett möte som präglades av intensiva ledningsbyten. Gernot Trauner öppnade målskyttet för Österrike redan i den 9:e minuten. Polen kvitterade genom Krzysztof Piątek i den 30:e minuten, vilket gav hopp inför andra halvlek. Överraskande nog tog Österrike över matchen helt och hållet i andra halvlek med markerande mål av Christoph Baumgartner och Marko Arnautović. Mängden gula kort, inklusive en för Robert Lewandowski, visar på matchens fysiska karaktär. Även om Österrike var favorit, var storleken på segern oväntad.

Nederländerna vs Frankrike (0-0)

En spännande men mållös match spelades mellan Nederländerna och Frankrike. Båda lagen bjöd på offensivt spel, men försvaren var lika starka. En potential till spänning uppstod när Xavi Simons mål blev bortdömt för offside i den 69:e minuten. Matchen såg också flera byten, inklusive Georginio Wijnaldum och Wout Weghorst för Nederländerna, samt Ousmane Dembélé och Olivier Giroud för Frankrike. En hård och strategisk kamp slutade alltså utan mål, vilket befäste båda lagens positioner i gruppen.

Tabelläge efter 21 juni

Dagens matcher har påverkat gruppställningarna markant. I Grupp E har Slovakien, Ukraina och Rumänien alla tre poäng, medan Belgien ännu är poänglösa. Grupp D leds av Nederländerna och Frankrike, båda med fyra poäng, följt av Österrike och Polen. Övriga grupper har också sett förändringar i ledartabellerna, som förbereder oss för de sista omgångarnas avgöranden. Top två i varje grupp samt de fyra bästa treorna går vidare till slutspelet, vilket höjer insatserna.