Georgien, Ukraina och Polen tar de sista EM-platserna

Denna vecka har playoff-mötena avgjort till sommarens fotbolls-EM. Och det blev Georgien, Ukraina och Polen som stod som vinnare när röken hade lagt sig.

EM-kvalets playoff blev riktigt spännande, in i det sista. Efter de sex semifinalerna hade spelats så blev det Ukraina-Island, Wales-Polen och Georgien-Grekland som möttes i de tre finalerna. Finaler som till slut skulle avgöra vilka lag som kniper de sista EM-platserna. och det blev tre riktigt spännande finaler.

Först ut vara mötet mellan Georgien-Grekland, som hade en tidig avsparkstid. En match som gick till straffar efter 120 mållös minuter, plus övertid. Och det blev Georgien som drog det längsta strået i straffläggningen. Georgien skriver därmed historia och är vidare till sitt första fotbolls-EM. En stor skräll.

I mötet mellan Ukraina och Island, så tog gästerna ledningen i den första halvleken. Men i den andra halvleken så kvitterade Ukraina, drygt tio minuter in. Och med bara sex minuter kvar på klockan så tog de även ledningen. Ett resultat som stod sig och tog Ukraina raka vägen till EM, igen.

Även mötet mellan Wales och Polen blev en riktigt jämn och mållös historia. Och fick därmed avgöras på straffar. Wales-spelaren Daniel James blev syndabock och missade sin straff, medan Polen satte alla sina.

Se alla de 24 EM-nationerna här >