Guld till Sverige i U21-EM!

Tisdagens final mellan Sverige och Portugal i U21-EM blev en riktig rysare som till slut fick avgöras på straffar. I straffläggningen var det Sverige som drog det längsta strået och bärgade guldet!

Portugal öppna finalen med en rasande fart och skapade flera heta målchanser de första minuterna. Sverige fick kämpa för att värja sig från de Portugisiska attackerna men ju längre den första halvleken led så mattades Portugals offensiv av och 0-0 stod sig in i halvtidsvilan.

I den andra halvleken så var det inte ett lika böljande spel och ju längre halvleken led ju mer tröttnade spelarna, speciellt i Portugal, vilket öppnade upp för Sverige som hade en del vassa lägen att avgöra. Men 0-0 stod sig efter full tid.

I förlängningen var Sveriges fortfarande det hetaste laget och kröp allt närmre ett ledningsmål. Portugal repade sig i den andra övertidshalvan men det räckte inte och matchen gill till straffar.

I straffläggningen blev den svenska målvakten Patrik Carlgren stor matchhjälte efter att ha räddat två straffar.

Stort grattis till det svenska laget och stort tack för en mycket underhållande och otroligt rolig turnering som de bjöd på!