England är storfavoriter mot Wales

Storebror England kommer idag att möta lillebror Wales i ett intressant derby i grupp B. Wales har aldrig vunnit mot England tidigare i en tävlingsmatch men tog tre poäng mot Slovakien, kan Wales överraska igen? 

Press för England att undvika ett nytt misslyckande

England har en rad misslyckanden i de stora mästerskapen i bagaget och alla minns vi väll när England inte tog sig vidare från sin grupp i VM senast. Efter 1-1 i mötet mot Ryssland kan England återigen ligga pyrt till om man inte vinner dagens match mot Wales. England visade upp ett bra spel mot Ryssland, både offensivt och defensivt, men lyckades aldrig stänga matchen. Ett klart fall framåt spelmässigt om man jämför med tidigare mästerskap.

Wales fick med sig tre poäng mot Slovakien

Wales tog visserligen tre poäng mot Slovakien men imponerade inte och ska vara glada att man ens fick med sig poäng i den matchen. Ser man till träningsmatcherna dessförinnan så har man gjort ett mål på tre matcher och formen är inte den bästa. Gareth Bale gjorde mål senast och kommer återigen att vara Wales viktigaste spelare. Wales kommer sannolikt att ställa upp med en fembackslinje och det blir återigen fast situationer som kommer att bli Wales främsta vapen.

Wales har aldrig vunnit mot England

England och Wales har möts i kvalsammanhang tre gånger tidigare, i totalt sex matcher, och England har vunnit sex av dessa och nollat Wales i fem raka. Statistik som är talande för vad vi kan förvänta oss i dagens möte.

England är stor favorit

Oddsen talar givetvis till England fördel och om vi kollar på oddsen från Unibet så ger ett spel på England låga 1,55 och ett spel på Wales hela 7,20 gånger pengarna. Ett oavgjort spel, som känns mer realistiskt än en seger till Wales, ger oddset 4,15.

Gå till Unibet för att betta på matchen

Matchfakta England – Wales

Avspark: 15:00
Plats: Stade Bollaert-Delelis, i Lens
Kanal: SVT1
Livestream: C More Play, SVT Play
Matchodds (1-x-2): 1,55 – 4,15 – 7,20 (Odds från Unibet)