Inför Island – Österrike

Inför kvällens avgörande av grupp F är det helt öppet. Ungern har redan säkrat en plats till slutspelet frågan är bara vilken position man kommer att ha när grupp F är avgjord efter mötet mot Portugal. Vi riktar dock våra blickar mot den helt avgörande matchen mellan Island och Österrike.

Portugal och Island med två poäng vardera och Österrike  med en poäng slåss nu om att bli en av de som tar plats i slutspelet.

Island har kryssat sina två matcher så här långt och var inte långt ifrån att ta alla de tre poängen mot Ungern senast. Med tanke på att man har 0 i målskillnad så räcker det med att man tar min st en poäng mot Österrike för att säkra en historisk biljett till slutspelet. Vinner Island matchen då kan man säkra gruppsegern beroende på hur det går i mötet mellan Ungern och Portugal.

För Österrike, som förlorade mot Ungern och kryssade mot Portugal, så räcker inte en poäng mot Island för att gå vidare utan en seger är ett måste. Österrike har varit en besvikelse så här långt i mästerskapet och har inte visat upp det fina spelet från kvalet. När man nu möter ett Island som visat sig otroligt duktiga defensivt så kommer det att bli en hård nöt att knäcka för detta Österrike som behöver komma upp i nivå. Speciellt offensivt då man likt Sverige in gjort ett enda mål så här långt.

Island och Österrike möttes under år 2014 i en vänskapsmatch som slutade oavgjort 1-1.

Troliga startelvor

Island (4-4-2)

Halldorsson
Sævarsson, R Sigurdsson, Arnason, Skulason
Gudmundsson, Gunnarsson, G Sigurdsson, B Bjarnason
Sigthorsson, Bödvarsson

Österrike (4-2-3-1)

Almer
Klein, Prödl, Dragović, Fuchs
Baumgartlinger, Alaba
Harnik, Schöpf, Arnautović
Janko

Österrike klar favorit

Trots att Österrike inte visat upp sig från sin bästa sida så håller spelbolagen ändå dem som favoriter mot Island, om än till ett relativt högt odds och Ladbrokes ger hela 2,25 gånger pengarna för en seger. Ett spel på Island som vinnare ger hela 3,75 gånger pengarna. Skulle Island återigen få med sig ett oavgjort resultat så ger det oddset 3,30.

GÅ TILL Ladbrokes FÖR ATT BETTA PÅ MATCHEN

Matchfakta Island – Österrike

Avspark: 18:00
Plats: Stade de France, Saint-Denis
Kanal: SVT2
Livestream: C More Play
Matchodds (1-x-2): 3,75 – 3,30 – 2,25 (Odds från Ladbrokes)