Inför Kroatien – Portugal

Kroatien och Portugal kommer att i kväll att mötas i åttondelsfinal i EM. En match mellan två lag som har potential att gå mycket långt i turneringen och det ska bli oerhört intressant match att följa.

Kroatien har varit ett av de bättre lagen i gruppspelet och när man vann mötet i den sista omgången mot de regerande mästarna Spanien så toppade man grupp D. Faktum är att detta Kroatien inte förlorat på tio raka matcher.

Portugal slutade lite oväntat trea i grupp F bakom både Island och Ungern och säkrade en plats till slutspelet genom att kryssa, 3-3, mot Ungern i den sista omgången. Tre kryssade matcher blev de totalt för Portugal i gruppspelet, en mycket oväntad utveckling för ett Portugal som var favorit på förhand i grupp F. Lagets stora stjärna Cristiano Ronaldo gjorde visserligen två mål mot Ungern men i de två inledande matcherna så var han anonym.

Vinnaren mellan Kroatien och Portugal kommer att ställas mot antingen Polen eller Schweiz i en kvartsfinal och det är egentligen bara Belgien som skrämmer på denna halvan av slutspelsträdet och som man tidigast kan möta i en semifinal.

Tänkbara startelvor

Kroatien (4-2-3-1)

Subasic
Srna, Corluka, Vida, Strinic
Badelj, Rog
Modric, Rakitic, Perisic
Mandzukic

Portugal (4-3- 3)

Rui Patricio
Vieirinha, R Carvalho, Pepe, Guerreiro
Gomes, W Carvalho, Moutinho
Mario, Nani, Ronaldo

Oddsen talar för ett jämnt möte men med liten fördel till Kroatien vilket kanske inte så konstigt med tanke på lagets facit i gruppspelet samtidigt som Portugal varit lite av en besvikelse. Ett spel hos LeoVegas ger just nu 2,80 på Kroatien som vinnare och 2,95 om Portugal vinner matchen.

GÅ TILL LEOVEGAS FÖR ATT BETTA PÅ MATCHEN

Matchfakta Kroatien – Portugal

Avspark: 21:00
Plats: Stade Bollaert-Delelis, Lens
Kanal: TV4, C More Fotboll
Livestream: C More Play

Matchodds (1-X-2): 2,80 – 3,05 – 2,95
Att gå vidare (1-2): 1,85 – 2,00

Odds från LeoVegas