Inför Norge – Ungern

Norge – Ungern inleder play-off-spelet i kväll. Ungern har inte imponerat i kvalet så här långt men det har Norge å andra sidan gjort och ses därmed som favoriter i detta möte.

Ungerns EM-kval lämnar mycket att önska spelmässigt, det talar inte minst alla de oavgjorda matcherna och uddamålssegrarna i kvalgrupp F. Visserligen vann man de viktiga matcherna mot Finland, med 1-0 båda gångerna, men å andra sidan så imponerar inte 2-1 och 1-0 mot Färöarna som är ett av Europas svagaste lag. Ungern avslutade också gruppspelet med att förlora mot nästjumbon Grekland, som varit katastrof under kvalets gång, med 3-4.

Ungern slutade på tredjeplats i grupp F bakom Rumänien och Nordirland med 11-9 i målskillnad.

Norge hade en mycket tuffare grupp där man ställdes mot lag som Italien, Kroatien och Bulgarien i kvalgrupp H. Trots den svåra gruppen var man inte långt ifrån att kunna sno åt sig en direktplats men man räckte inte hela vägen och slutade endast två poäng efter grupptvåan Kroatien. Inte heller Norge hade en imponerande målskillnad, 13-10, men mötte å andra sidan svårare lag.

Norge vann senast lagen möttes

Norge har ett övertag då man inte har förlorat på över 30 år mot Ungern, och senast lagen möttes, så sent som i fjol i en vänskapsmatch, så vann Norge med 2-0 på bortalan.

Oddsen talar till Norges fördel

Kikar vi på oddsen från spelbolagen så är Norge inte helt oväntat favorittippat och spelbolaget Unibet ger 1,85 gånger pengarna om Norge vinner i kväll och hela 5,25 om Ungern tar med sig en viktig seger till returmötet.

Norge är också klar favorit att gå vinnande ur detta dubbelmöte och att kvalificera sig till EM i Frankrike till oddset 1,58 hos Unibet.

Gå till Unibet för att betta på matchen >

Matchfakta Norge – Ungern

Tid: 20:45
Kanal: Kanal 9
Plats: Ullevål Stadion, Oslo