Inför semifinalerna – uppsnack med de senaste oddsen

I fotbolls-EM är det dags för semifinaler. Vi snackar upp de två semifinalerna med hjälp av de senaste oddsen från spelbolaget Unibet, som talar för en final mellan England och Italien.

Fotbolls-EM i Europa fortsätter att bjuda på hög dramatik. I de första två kvartsfinalerna under så gick Italien vidare mot Belgien efter en uddamålsseger, 2-1. Senare under fredagskvällen så blev det ett straffavgörande mellan Schweiz och Spanien, efter 1-1 under ordinarie tid och ett mållöst övertidsdrama, där den senare drog de längsta strået.

Under lördagen så vann Danmark över Tjeckien med 2-1, hyfsat säkert. Och i den sista kvartsfinalen så stod England för en utskåpning av Ukraina när de vann med klara 4-0 och därmed fortsätter att ha sin målnolla intakt bakåt.

De möts i semifinalerna

Med kvartsfinalerna avklarade så kommer nu Italien och Spanien att mötas i den första semifinalen på tisdag, med avspark 21:00. Och samma avsparkstid gäller för onsdagens match mellan England och Danmark.

Spelschemat för semifinalerna

7/7 21:00 England – Danmark

6/7 21:00 Italien – Spanien

Oviss semi mellan Italien och Spanien

I den förstnämnda semifinalen så är känslan att det är jämnt skägg. Spanien har imponerat mycket spelmässigt men saknar spets framåt och någon som kan konvertera alla chanser som skapas. Italien har ett spännande lag som har en hög högstanivå offensivt och defensivt men som höll på att slarva bort allt redan i åttondelsfinalen mot Österrike. Inget av lagen var favoriter att gå till en final i detta mästerskap och det gör denna semifinal mycket spännande.

Oddsen talar just nu till Italiens favör, hos Unibet, till 1.75 mot ett bet på Spanien som ger 2.10 att gå vidare till finalen.

Oddsen att gå vidare

Italien: 1.75
Spanien: 2.10
Odds från Unibet, den 4 juli kl 16:30

Gå till Unibet

England spelar mot sina egna spöken

I den andra semifinalen har vi också ett oerhört intressant möte, där England ställs mot Danmark. England avfärdade som, tidigare nämnt, Ukraina i kvarten och drömmer nu om att äntligen nå en final i ett stort mästerskap. Det är inte mycket som talar emot England i denna semifinal. Möjligtvis deras oförmåga att gå långt i mästerskapen. Både i VM 2018 och EM 2016 föll dem på eget bevåg och visst finns det en möjlighet att de gör det igen. Då de ställs mot ett Danmark som har ett bra lag på pappret och där man verkligen spelar och kämpar som ett lag. Just kämparglöden är det som talar mest för Danmark mot detta stjärnspäckade England som ännu inte släppt in ett enda mål i detta EM.

Ser vi till oddsen så är dock Unibet relativt säkra på att England går vidare då ett spel på England ger 1.35 och ett bet på Danmark hela 3.20.

Oddsen att gå vidare

England: 1.35
Danmark: 3.20
Odds från Unibet, den 4 juli kl 16:30

Gå till Unibet

Oddsen talar därmed för en final mellan Italien och England eller Spanien mot England.