Inför Sverige – Danmark i play-off

På lördagskvällens är Sverige och Danmark sist ut med sitt möte i play-off. Sverige inleder hemma på Friends Arena och är favorittippade om vi ska lita på spelbolagen.

Att Sverige är favoriter på Danmark är det nog inte många som håller med om med tanke på hur dåligt Sverige spelade mot Ryssland och Österrike. Men Danmark har själva inte något imponerande kval bakom sig, vilket i slutändan resulterade i play-off då man hamnade bakom Portugal och Albanien i sin grupp.

Danmark hade problem med målskyttet i kvalet

Det som Danmark hade stora problem med var målskyttet och under de åtta matcher man spelade i gruppen så blev de bara åtta mål, med 3 vinster, 3 oavgjorda och två förluster under gruppspelets gång. Det som dock har fungerat är försvarsspelet och i de två förlusterna mot Portugal så släppte man bara in tt mål per match och totalt så släppte man bara in fem mål.

Sveriges defensiv måste förbättras

Det som är intressant i detta möte är att Sverige har problem på de andra bitarna. Målen har trillat in men defensiven har varit under all kritik med mittbackar som byts ut kors och tvärs och detta blev extra tydligt när man mötte Österrike, i den sjunde omgången, som straffade Sverige och gjorde fyra mål när de gästade på Friends Arena, och hade bud på fler.

Inför detta play-off måste Erik Hamrén få ordning på defensiven, både från backarnas håll men även mittfältarna som stod felplacerade många gånger mot både Österrike och Ryssland.

Ekdal och Wernbloom är skadade

Inte bättre blir det av att Sverige har råkat ut för en del olycksbådande skador då både Pontus Wernbloom och Albin Ekdal play-off-mötena. Två spelare som Sverige hade behövt på mittfältet, då Danmark har ett stark mittfält med Christian Eriksen i spetsen.

Kan Zlatan bryta sin måltorka mot Danmark?

Det som dock oroar är att Zlatan har ett tungt facit mot Danmark och har faktiskt aldrig nätat mot danskarna. Danmark har två tunga och starka backar i Simon Kjaer och Daniel Agger som Sveriges två anfallare måste stångas emot. Skulle Zlatan dock spräcka sin måltorka mot Danmark så ger ett spel hos Unibet oddset 2,43, vilket är ett ovanligt högt odds på Zlatan som målgörare.

Fyra raka förluster mot Danmark

Lägg därtill att Sverige har fyra raka förluster mot Danmark och förutom den avbrutna matchen i 2007, då Sverige tilldelades segern, så har inte Sverige vunnit mot Danmark under 2000-talet.

Oddsen talar för en svensk seger på lördag men avancemang för Danmark

Kikar vi på oddsen inför detta spännande play-off-möte mot Danmark så tror ändå spelbolagen på Sverige, trots allt. Ett spel på en svensk seger på lördag ger 2,40 gånger pengarna hos Unibet medan ett spel på Danmark ger oddset 3,40. Men kikar vi på oddsen på vilket lag som avancerar är de till Danmarks fördel, om än knappt, då ett spel på Danmark till eM ger oddset 1,80 och Sverige 2,00.

Gå till Unibet för att betta

Matchfakta:

Tid: 20:45 14/11
Kanal: Kanal 5
Plats: Friends Arena, Stockholm