Inför Sverige – Österrike i EM-kvalet

Sverige gick bet mot Ryssland i lördagens EM-kvalmöte och förlorade med 0-1. En förlust som innebär att man nu måste vinna tisdagens möte mot Österrike för att fortfarande ha en direktplats till EM i sina egna händer.

Blekt Sverige i 0-1 förlusten mot Ryssland

Med en 4-5-1 uppställning så stod Sverige för en mycket blek insats mot Ryssland i lördagens möte i EM-kvalet. I första halvlek så var Ryssland dominanta och tog ledningen kort inpå halvtidsvilan.

Zlatan hade dessutom problem med ryggen och byttes ut, mot Ola Toivonen, innan den andra halvleken drog igång. Men spelet blev inte bättre för det och det var inte förrän Marcus Berg byttes in och man övergick till 4-4-2 som Sverige började skapa riktigt farliga målchanser. Men trots anstormningar på slutet så fick aldrig Sverige hål på Ryssland som då tre viktiga poäng och är nu bara en poäng efter Sverige i gruppen.

Sverige går tillbaka till 4-4-2

Eftersnacket efter Rysslands-matchen har dels handlat om det kritiserade 4-5-1-upsställning men också mycket om Zlatans skada. Redan nu har Erik Hamrén meddelat att man kommer att gå tillbaka till 4-4-2 uppställning. Rörande Zlatans skada så finns det ännu inga klara besked mer att man har goda förhoppningar att han kommer att vara med mot Österrike.

Det som dock är klart är att mittbacken Erik Johanssons skada även håller honom borta från matchen mot Österrike och i hans ställe kallas Jonas Olsson in.

Tre poäng av yttersta vikt mot Österrike

Med Ryssland endast en poäng efter Sverige, med lika många matcher kvar att spela, så är det endast tre poäng som gäller mot Österrike för att man fortfarande ska ha en direktplats till EM kvar i sina egna händer. Ryssland har dessutom tre ”lätta” matcher kvar att spela vilket sätter än mer press på Sverige och att Ryssland tar tre poäng mot Lichtenstein under tisdagen kan vi räkna med. Vinner Österrike matchen är man klara för EM.

I mötet mot Österrike, på Friends Arena, hoppas vi att vi får se ett annat Sverige som verkligen går in för att vinna. Det som bådar gott inför tisdagens viktiga möte är att Österrike inte heller glimrade i sin 1-0 seger mot Moldavien, på hemmaplan dessutom.

Österrike kan ta revansch från VM-kvalet

När Sverige och Österrike möttes tidigare i kvalet så blev det 1-1. Och när lagen möttes på Friends Arena i VM-kvalet så vann Sverige med 2-1, ett resultat som då skickade ut Österrike från att kunna kvala till VM och vinner man mot Sverige ja då kan man spela bort Sveriges chanser att ta en direktplats till fotbolls-EM.

Sverige spelbolagens favorit i mötet mot Österrike

Oddsen från spelbolagen tror på en jämn match med Sverige som viss favorit.Vi har taigt del av oddsen från Unibet och spelbolaget ger 2,10 för en seger till Sverige, 3,30 för oavgjort och oddset 3,60 om Österrike vinner mötet.

ERbjudande: Förhöjt odds på Sverige som vinnare

Unibet har dessutom kryddat till det lite extra med att ge dig ett erbjudande med ett förhöjt odds på att Sverige vinner matchen till hela 4,00 gånger pengarna!

Gå till Unibet för att betta på matchen >

Matchfakta Sverige – Österrike

Avspark: 20:45
TV-kanal: Kanal 5
Plats: Friends Arena, Stockholm