Inför: Sverige – Ryssland i Nations League

Sverige vann det tuffa bortamötet mot Turkiet i UEFA Nations League och har nu allt i sina egna händer inför tisdagens möte hemma på Friends Arena mot Ryssland. Vi tror på en målsnål tillställning och det återspeglas i vårt speltips på matchen.

Sverige gjorde vad man skulle, varken mer eller mindre, och tog hem de tre nödvändiga poängen mot Turkiet. Det var inte snyggt eller sprudlande men en stark defensiv och straffmål gav Sverige segern. I klassisk manér.

Nu väntar dock en mycket tuffare uppgift. Nu är det Ryssland som står för motståndet och trots att matchen spelas på hemmaborgen, Friends Arena, så kommer det bli en svår uppgift. Sverige måste vinna matchen för att toppa gruppen medan Ryssland är vidare vid minst en poäng.

Senast lagen möttes i Nations League-gruppspelet så slutade matchen 0-0. Och vi kan räkna med en ny tillknäppt tillställning speciellt i den första halvleken. Där Ryssland lär bjuda till mer än Sverige.

Inga stora ändringar i Sveriges startelva

Janne Andersson valde en defensiv startelva mot Turkiet med ett mittfält med Sebastian Larsson, Albin Ekdal och Jakob Johansson som äntligen är tillbaka efter skadan i VM-kvalet. Viktor Claesson gjorde ingen succé som anfallare, men frågan är om Andersson vill peta honom från startelvan. Eventuellt att Viktor Claesson tar Olssons plats på mittfältet och att Isaac Kiese Thelin tar plats bredvid Berg. Vi tror dock att Andersson väljer att inte ändra på elvan med tanke på resultatet mot Turkiet.

I mittförsvaret har vi ett frågetecken i Victor Nilsson Lindelöf som klev av mot Turkiet och landslagsledningen har ännu inte gått ut med varför. Mot Turkiet gjorde Filip Helander en helt okej insats i hans ställe och väntas därmed ta plats i elvan om Lindelöf inte kan starta.

Uppdatering 20/11: Enligt uppgifter så kommer inte Albin Ekdal till start på grund av skada och AIK:s Kristoffer Olsson ser ut att göra en oväntad debut i hans ställe.

Tänkbar svensk startelva

Robin Olsen
Mikael Lustig – Andreas Granqvist – Victor Nilsson Lindelöf – Ludwig Augustinsson
Sebastian Larsson – Jakob Johansson – Kristoffer Olsson – Martin Olsson
Viktor Claesson – Marcus Berg

Speltips Sverige – Ryssland – målsnål första halvlek

Som sagt väntas det inte bli en sprudlande afton offensivt. Att öppna upp sig onödig mycket vore dumdristigt för båda lagen, speciellt i den första halvleken. Under 0,5 mål i den första halvleken ger hela 2,63 gånger pengarna hos Unibet.

GÅ TILL UNIBET FÖR ATT BETTA PÅ MATCHEN

Fler odds hittar du här >

Matchfakta Sverige – Ryssland

Avspark: Tis 20/11 20:45
Plats: Friends Arena, Stockholm
Kanal:  TV4, C More Fotboll
Livestream: C More Play