Inför Sverige – Slovakien i eftermiddag!

Det var kanske inte den vackraste matchen vi skådat, men Sverige säkrade en poäng i öppningsmatchen mot Spanien. I eftermiddag är det dags för den andra av tre gruppspelsmatcher, där man ställs mot Slovakien. Ett Slovakien som stött på patrull med anledning av coronaviruset – bland annat har mittbacken Denis Vavro testat positivt och missar fredagens match.

Slovakiens resultat gick emot förhandstipsen

Eftermiddagens motståndare för de blågula inledde mästerskapet med en match mot Polen i St Petersburg. Man gick vinnande ur striden med 2-1, trots att oddsen på förhand talade för polsk vinst. Dock hade Slovakien viss fördel av att Polen straffades med ett rött kort med knappt 30 minuter kvar av matchen.

Inför eftermiddagens match har Slovakiens trupp drabbats av två coronafall, mittback Denis Vavro och en ur ledarstaben. De båda har nu isolerats från övriga truppen, och UEFA för diskussioner med de ryska myndigheterna om hur man ska gå vidare.

Odds inför Sverige – Slovakien

Om matchen mot Spanien var en som de blågula bara behövde sitta ut, så är matchen mot Slovakien en som man bör vinna. Oddsen talar till stor fördel för Sverige, även om det såklart inte är någon garanti. Ett av de största hoten på förhand är Slovakiens storstjärna Marek Hamšík, som har sverigekopplingar efter sin korta sejour i IFK Göteborg under våren.

Just nu ser oddsen för Sverige – Slovakien ut såhär hos Bethard:

Sverige – Slovakien
1 – 
1.95 X – 3.45 2 – 4.60

Matchen spelas på Gazprom Arena i St Petersburg. Avspark sker klockan 15:00 och du ser matchen på SVT 1.