Inför Sverige – Ukraina i åttondelsfinalen

I kväll smäller det. Sverige ställs mot Ukraina på Hampden Park i Glasgow, Skottland. Och Sverige har revansch att utkräva efter den snöpliga förlusten i EM 2012. Denna gång med Andrij Sjevtjenko på Ukrainas sidlinje istället för matchvinnare på planen.

Vad är det för Ukrainskt lag vi möter denna gång? Jo ett Ukraina som inledde mästerskapet med en stark insats i 2-3 förlusten mot Holland i grupp C. Som följdes upp med en stabil 2-1 seger mot Nordmakedonien. Dock stod man för en slät figur i den sista matchen mot Österrike som renderade i en 0-1 förlust. Och man gick till slut vidare, med nöd och näppe, med tre poäng och -1 i målskillnad.

Trots en tredje plats och endast tre poäng så är Ukraina ett lag som Sverige inte får underskatta. Med spelare som Andrij Jarmolenko, Oleksandr Zintjenko och Ruslan Malinovskyj får Sverige se upp. Framförallt när det gäller kontringsspelet, något som Sverige hade en del problem med mot Polen.

Oddsen på Sverige – Ukraina

Oddsen från spelbolagen talar också för en oviss utgång. Sverige är favorit men det är inget stort favoritskap. Kikar vi på oddsen hos Bethard ger ett bet på Sverige 2.45 gånger pengarna, vilket är en vinstchans på kring 40%. En vinst till Ukraina ger oddset 3.25, ca 30% vinstchans. Samma odds ger ett bet på ett oavgjort resultat.

1X2: 2.45 – 3.25 – 3.25 (Bethard)
Se fler odds här >

Gå till Bethard

Sveriges startelva mot Ukraina

Janne Andersson är inte känd för att göra stora förändringar i en mästerskapselva. Men frågan är om han nästan är tvingad att göra sin tredje förändring på topp till denna match. Mot Polen så byttes Marcus Berg ut mot Robin Quaison. Och frågan är om inte Robin Quaison kommer att bytas ut till fördel för Dejan Kulusevski och ta plats bredvid Alexander Isak mot Ukraina. Vilket inte är helt otänkbart med tanke på Kulusevskis matchvinnande inhopp mot Polen. Nedanstående elva är att förvänta mot Ukraina.

Robin Olsen
Mikael Lustig – Victor Nilsson Lindelöf – Marcus Danielson – Ludwig Augustinsson
Sebastian Larsson – Albin Ekdal – Kristoffer Olsson – Emil Forsberg
Alexander Isak – Dejan Kulusevski

Då spelas matchen

Avspark är klockan 21:00 och blir därmed den allra sista åttondelsfinalen som avgörs. Matchen kommer att sändas i TV4 och på webben i C More Play.

Tyskland eller England i en kvartsfinal

Tar sig Sverige förbi Ukraina då är det antingen England eller Tyskland som väntar i en kvartsfinal. Vilken av dessa det kommer att bli kommer att avgöras precis innan matchen mot Ukraina drar igång.

Om vi bortser från en tuff kvartsfinal mot antingen England eller Tyskland så har Sverige en relativt lätt väg till en final. Med tanke på Tjeckiens skräll mot Holland så är det antingen Tjeckien eller Danmark som väntar i en semifinal.

I en final är det sedan troligt att det blir Belgien, Italien eller Spanien som väntar, om Sverige skulle ta sig hela vägen dit.