Ingen Lindelöf mot Norge eller Rumänien

Av personlig skäl så kommer Victor Nilsson Lindelöf inte att ansluta till landslaget till de kommande två matcher mot Rumänien och Norge i EM-kvalet.

Mittbacken Victor Nilsson Lindelöf, till vardags i Manchester United, var en viktig kugge i Sveriges succéartade sommar i Rysslands-VM. Han var också en del av landslaget i höstas när Sverige vann sin grupp i Nations League. Men när EM-kvalet nu drar igång så har han tackat ned till de två inledande matcherna mot Norge och Rumänien.

Givetvis är det ett stort avbräck för landslaget att Lindelöf nu inte finns med i truppen. Anledning till att Lindelöf nu inte är med sägs vara ”personlig skäl”. Vad det innebär spekuleras det vilt om. Det mest troliga är på grund av att familjen Lindelöf väntar tillökning inom en snar framtid.

Pontus Jansson skadad

Även Leeds-mittbacken Pontus Jansson har lämnat återbud på grund av en skada han ådrog sig i helgen. Jansson hade troligtvis ersatt Lindelöf bredvid Granen.

Ersättare har kallats in

Ersättare har nu kallats in för de två, Anton Tinnerholm, New York City FC, och Sotirios Papagiannopoulos, FC Köpenhamn. Två spelare som inte är speciellt välmeriterade i landslagssammanhang.