Italien och England möts i EM-finalen

Efter 50 spelade så är vi nu framme i den stora EM-finalen. En final där Italien möter England på Wembley Stadium. Och hemmalaget England är knapp favorit enligt odden hos spelbolaget Bethard.

Två jämna semifinaler

Slutspelet i detta EM har bjudit på dramatik och semifinalerna var inget undantag när Italien och England avancerade till finalen.

Den första semifinalen mellan Italien och Spanien var en välspelad och mycket underhållande historia. Passande nog blev det ett oavgjort, 1-1, efter ordinarie speltid och övertiden bjöd inte på fler. I straffläggningen var dock italienarna klart säkrare än spanjorerna som missade två av sina straffar. Självklart blev redan utskällda Alvaro Morata syndabock och missade straffen som gav Italien segern.

Semifinalen mellan Danmark och England var en riktig publikfest på Wembley Stadium. En match som även den gick till övertid efter 1-1 under ordinarie matchtid. På övertid var England det klart bättre laget men det skulle krävas en tveksam straff innan ledningsmålet skulle komma. En straff som Harry Kane förövrigt brände men fick tillbaka bollen på returen och öppet mål. England spelade därefter runt bollen mot ett tröttkört Danmark och resultatet stod sig.

England knapp favorit enligt oddsen

Finalen mellan Italien och England kommer att bli en riktig rysare. Visserligen kan England bäras fram av publiken på hemmaarenan Wembley Stadium men italienarna kan alla knep i boken för att grusa England titeldrömmar. Förlängning och straffar känns inte helt ologiskt i denna final. England har stor press på sig då de ännu inte bärgat en EM-titel och senast på hemmaplan 1996 så gick det inte hela vägen.

Oddsen från Bethard ger i skrivandets stund 3.15 på Italien och 2.55 England vinner inom ordinarie matchtid. Ett oavgjort resultat ger 3.15. Så England är ändå favoriten. Blir det övertid eller straffar så är England fortsatt favorit hos spelbolaget till oddset 1.83 mot 1.95 på Italien.

Oddsen Italien – England

1X2: 3.15 – 3.15 – 2.55
Att ta hem guldet: 1.95 – 1.83
Odds hämtade från Bethard kl 13:00 8/7

Gå till Bethard

Fler odds på EM-finalen >