Klar seger mot Malta

Sverige åkte till Malta och gjorde jobbet. 4-0 blev slutresultatet i en afton som bjöd på positiva tongångar inför matchen mot Spanien.

Det blev som väntat tre poäng mot Malta i EM-kvalet, samma resultat som mot Färöarna tidigare under hösten, 4-0.

Sverige öppnade piggt och 1-0 kom redan i den 11 minuten när debutanten för dagen, Marcus Danielson, var först på bollen vid en hörna. Men resten av den första halvleken kommer inte gå till historieböckerna och bjöd inte på mycket mer än så.

Bättre blev det i den andra halvleken. Sverige spelade mer som ett lag samtidigt som malteserna blev allt tröttare och gjorde en del misstag. Malta bjöd Sverige på två straffar som Sebastian Larsson förvaltade. Och Maltas Andrei Agius stod för en misslyckad rensning som hamnade i eget nät.

Allt som allt en bra afton. Inga skador, debutanten Danielson såg stabil ut och Alexander Isak stod för ett piggt inhopp. Sverige har därmed skaffat sig bra förutsättningar i grupp F inför matchen mot Spanien på tisdag.

Det lördagen tyvärr bjöd på var en sen straff för Norge som innebar 1-1 mot Spanien. Ett resultat som innebär att Norge fortfarande är med i kampen om en direktplats och att Spanien ännu inte säkrat EM-platsen.