Inför Kroatien – Spanien

Kroatien och Spanien möts i den sista omgången av grupp D och nu ska det avgöras vilken av de två som tar hand om första platsen i gruppen. Spanien är given favorit att göra så då man har två raka segrar mot Kroatiens fyra poäng.

Spanien har gjort som förväntat och tagit alla sex poängen så här långt. I mötet mot Tjeckien så vann Spanien till slut med 1-0 och man hade problem att bryta sig igenom Tjeckiens starka försvar. Men senast mot Turkiet så dominerade man matchen totalt och vann till sluts med klara 3-0 och de regerande europamästarna visade att man är på gång.

Kroatien vann inledningsmatchen mot Turkiet med 1-0 i en i övrigt jämn tillställning. Mot Tjeckien så var Kroatien det klart bättre laget. I den andra halvleken så slappnade man av något och Tjeckien kunde reducera i den 76 minuten. Tio minuter senare så skadades matchen av inkastand bengaler och knallskott från kroatiska fans. Matchen kunde återupptas men då var det ett skakat Kroatien som direkt pressades av tjeckerna som fick med sig en straff i den 89 minuten och 2-2 resultatet fastställdes.

Förutsättningarna i grupp D

Spanien toppar just nu gruppen med sina sex poäng och kan satsa på ett oavgjort resultat för att säkra gruppsegern. Kraotienhar fyra poäng och måste vinna matchen för att toppa gruppen, dock behöver man inte försvara sin andra plats i gruppen då trean Tjeckien har en poäng och gruppens jumbo Turkiet har inga poäng.

Kroatiens stjärna Luka Modric missar matchen

Något som kommer att vara ett stort avbräck för Kroatien är att mittfältsstjärnan Luka Modric är skadad samtidigt som lagets främsta anfallare Mario Mandzukic är småskadad även om han väntas starta matchen.

Spanien kan vila spelare

Det som kan tala till Kroatiens fördel är att Spanien kan göra en del ändringar för att vila spelare, som många andra slutspelsklara lag har gjort. Den spelare som Spanien med all sannolikhet kommer att ställa över är mittbacken Sergio Ramos som har ett gult kort.

Spanien vann när lagen mötte i EM 2012

Lagen möttes i gruppspelet i EM 2012 senast och då var det Spanien som utgick med en 1-0 seger. I vänskapsmatchen 2006 så vann Spanien också denna gång med 2-1.

Troliga startelvor

Kroatien (4-2-3-1)

Subašić
Srna, Ćorluka, Vida, Strinić
Brozović, Badelj
Pjaca, Rakitić, Perišić
Mandžukić

Spanien (4-1-4-1)

De Gea
Juanfran, Pique, San Jose, Alba
Busquets
Pedro, Fabregas, Iniesta, Nolito
Morata

Spanien klar oddsfavorit

Spanien har en bättre trupp än vad Kroatien har, det går inte att komma ifrån, och spelare Spanien som man gjorde mot Turkiet så kommer detta att bli oerhört tufft för Kroatien. Kikar vi på oddsen så är de också talande för styrkeförhållandena mellan lagen. Och spelbolaget Ladbrokes ger 4,80 för en seger till Kroatien och 2,05 gånger pengarna om Spanien vinner matchen. Ett oavgjort resultat ger 3,10 gånger pengarna.

Ladbrokes har också boostat odds på utvalda spela som bland annat på att Kroatien håller nollan, att Mario Mandžukić gör mål i matchen och att Spanien gör minst tre mål i matchen.

GÅ TILL Ladbrokes FÖR ATT BETTA PÅ MATCHEN

Matchfakta Kroatien – Spanien

Avspark: 21:00
Plats: Nouveau Stade de Bordeaux
Kanal: SVT1
Livestream: C More Play
Matchodds (1-x-2): 4,80 – 3,10 – 2,05 (Odds från Ladbrokes)