Kryss mot Nederländerna i EM-premiären

De svenska damerna kryssade mot Nederländerna, 1-1, i lördagens premiär av fotbolls-EM. Ett resultat som gör att gruppen är fortsatt öppen.

Sverige tog ledningen i matchen i den 35 minuten när Jonna Andersson blev serverade bollen i straffområdet, efter ett fint förarbete av Kosovo Asllani.

Nederländerna replikerade direkt i den andra halvleken när Jill Roord satte 1-1 för Nederländerna i den 52 minuten.

Nederländerna replikerade direkt i den andra halvleken när Jill Roord satte 1-1 i den 52 minuten, från utkanten av straffområdet. En något rörig situation där svenskorna såg lite vilsna ut i sitt försvarsspel.

1-1 blev också slutresultatet. En poäng mot de regerande mästarna är ett resultat Sverige inte ska skämmas över. Men sammantaget hade Sverige fler och bättre chanser och det är svårt att inte vara lite besviken över att det inte blev full pott.

Samtidigt som Sverige mötte Nederländerna så kryssade även Portugal och Schweiz i gruppen, 2-2. Gruppen är därmed fortsatt öppen och Sverige har fortfarande chans att toppa gruppen och undvika, som vi förmodar, Frankrike i en kvartsfinal. Då gäller det att ta lika många poäng som Nederländerna i gruppen och göra fler mål. Då Portugal och Schweiz är helt klart svagare än både Sverige och Nederländerna.

Sverige möter Schweiz härnäst på onsdag, den 13:e, med matchstart 18:00 svensk tid. Matchen kommer återigen att spelas på Bramall Lane i Sheffield. Matchen kommer att sändas i SVT2 och i SVT Play.