Matchdag 11 i Fotbolls-EM 2024: Grupp B

Matchdag 11 i Fotbolls-EM 2024: Grupp B

Idag, den 24 juni 2024, spelas två avgörande matcher i Grupp B under Fotbolls-EM 2024. Det är matchdag 11 och vi ser fram emot spännande möten mellan Albanien och Spanien samt Kroatien och Italien. Här är dagens matchgenomgångar.

Matcher idag 2024-06-24

Här är dagens matcher i Fotbolls-EM 2024:

  • Albanien vs Spanien – Grupp B, kl. 21:00 svensk tid på Sportkanalen
  • Kroatien vs Italien – Grupp B, kl. 21:00 svensk tid på TV4 och TV4 Play

Albanien vs Spanien

Albanien ställs idag mot Spanien i en match som spelas på Düsseldorf Arena. Detta är den sista omgången i Grupp B och den är avgörande för båda lagen, särskilt för Albanien som behöver en seger för att ha en chans att avancera. Spanien toppar gruppen med två vinster på sina två första matcher. Spanien har visat stark form och har inte släppt in ett enda mål hittills i turneringen. I tidigare möten mellan lagen har Spanien varit överlägset med segrar i både VM-kvalet 2018 och en träningslandskamp.

Med oddsen i ryggen och tidigare prestationer som stöd ses Spanien som klara favoriter i denna match. För Albanien är detta en berg att bestiga, men deras senaste oavgjorda resultat mot Kroatien visade att de kan bjuda på motstånd. Dock, med endast en poäng på två matcher ligger pressen tungt på Albanien att få med sig ett resultat idag.

Kroatien vs Italien

Kroatien och Italien möts på Leipzig Stadium i vad som också är en avgörande match för Grupp B. Båda lagen har ännu inte levt upp till förväntningarna med endast en poäng var efter två matcher. Italien, dock, har ett psykologiskt övertag efter sin senaste match mot Albanien som de vann.

Historiskt sett har möten mellan Kroatien och Italien ofta varit jämna, med flera oavgjorda resultat i både EM-kval och turneringar. Denna match ses som mer öppen än den mellan Albanien och Spanien, med Italiens aningen bättre form som gör dem till knapp favorit.

För både Kroatien och Italien är denna match direkt avgörande för deras chanser att nå slutspelet. Ett oavgjort resultat kan göra vägen vidare svårare, och därmed väntar vi oss en intensiv kamp där båda lagen kommer att ge allt för segern.

Summering

Dagens matcher i Grupp B är av stor betydelse för de deltagande lagens framtid i Fotbolls-EM 2024. Särskilt Albanien och Kroatien måste prestera på topp om de ska ha en chans att klara sig vidare från gruppspelet. Spanien och Italien, å andra sidan, vill fortsätta visa sin styrka och säkra sina platser i slutspelet.