Matchdag 12 i Fotbolls-EM 2024: Grupp C och D

Matchdag 12 i Fotbolls-EM 2024: Grupp C och D

Matchdag 12 i Fotbolls-EM 2024 bjuder på fyra matcher i Grupp C och D, där flera lag har ödesmatcher som avgör deras fortsatta öde i turneringen.

Inledning

Matchdag 12 i Fotbolls-EM 2024 bjuder på spännande uppgörelser i Grupp C och D. Fyra matcher kommer att spelas under dagen, och flera lag står inför avgörande matcher för att säkra plats till slutspelet.

Matcher idag

Nederländerna vs Österrike
Fotbolls-EM 2024 – Grupp D
Olympiastadion Berlin, Berlin
18:00 (Sportkanalen, TV4 Play)

Frankrike vs Polen
Fotbolls-EM 2024 – Grupp D
BVB Stadion Dortmund, Dortmund
18:00 (TV4, TV4 Play)

Danmark vs Serbien
Fotbolls-EM 2024 – Grupp C
Fußball Arena München, München
21:00 (SVT24, SVT Play)

England vs Slovenien
Fotbolls-EM 2024 – Grupp C
Cologne Stadium, Köln
21:00 (SVT1, SVT Play)

Nederländerna vs Österrike

Nederländerna och Österrike möter varandra i vad som förväntas bli en intensiv match i Grupp D. Nederländerna ligger på första plats i gruppen med fyra poäng efter en vinst och en oavgjord. Österrike, med tre poäng, är nära med en vinst och en förlust. På pappret har Nederländerna ett övertag, särskilt med tanke på deras seger över Österrike i EM 2021. En vinst för Nederländerna säkerställer deras avancemang till utslagsfasen, medan Österrike måste kämpa för att förbättra sina chanser för avancemang. Oddsen pekar mot Nederländerna som favoriter, men Österrike kan mycket väl överraska.

Frankrike vs Polen

Matchen mellan Frankrike och Polen kan också visa sig vara av stor betydelse. Frankrike, sittande på andra plats i Grupp D med fyra poäng, har en stabil position men behöver ändå säkra sin plats i slutspelet. Polen har kämpat och ligger längst ner i gruppen utan poäng. Senaste mötet mellan dessa två lag i VM 2022 slutade med en tydlig fransk seger, och dagens match bär på liknande förväntningar. För Polen är detta en sista chans att undvika eliminering, medan Frankrike vill befästa sin plats i utslagsrundan. Frankrike ses som starka favoriter i denna match.

Danmark vs Serbien

Danmark och Serbien går också in i en avgörande match i Grupp C. Danmark ligger på delad andra plats med två poäng, utan någon vinst ännu i turneringen. Serbien, med en poäng, befinner sig längst ner i gruppen. Historiska möten mellan dessa lag pekar på Danmarks överlägsenhet, inklusive en tydlig seger i EM 2016-kvalet. Detta är en ödesmatch för båda lagen; en vinst kan potentiellt föra Danmark vidare till nästa omgång, medan en förlust kan bli avgörande för Serbiens öde i turneringen.

England vs Slovenien

England och Slovenien avslutar matchdagen med en viktig uppgörelse i Grupp C. England leder gruppen med fyra poäng och är favoriter att ta en seger mot Slovenien, som har två poäng. Deras tidigare möten har varit täta, men England har oftast kommit ut som segrare. Med en vinst kan England säkra sin plats i utslagsrundan, medan en förlust för Slovenien kan innebära slutet på deras EM-resa. England är stora favoriter enligt oddsen, men Slovenien hoppas på en skräll.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis bjuder matchdag 12 på viktiga matcher i Grupp C och D, där flera lag står inför avgörande stunder. Nederländerna, Frankrike, Danmark och England är alla favoriter att vinna dagens matcher, men allt kan hända i fotboll.