Matchdag 13 i Fotbolls-EM 2024: Grupp E och Grupp F avslutar gruppspelet

Matchdag 13 i Fotbolls-EM 2024: Grupp E och Grupp F avslutar gruppspelet

Den 26 juni 2024 markerar den trettonde matchdagen i Fotbolls-EM 2024. På agendan står fyra avgörande matcher i Grupp E och Grupp F, där lagen kämpar om en plats i slutspelet. Dagens mest efterlängtade matcher inkluderar Slovakien mot Rumänien och Ukraina mot Belgien i Grupp E, samt Tjeckien mot Turkiet och Georgien mot Portugal i Grupp F.

Idag, den 26 juni 2024, bevittnar vi den trettonde matchdagen i Fotbolls-EM 2024. Fyra viktiga matcher står på schemat när Grupp E och Grupp F avslutar gruppspelet. Som vanligt är förväntningarna på topp.

  • Slovakien vs Rumänien (Grupp E)
  • Ukraina vs Belgien (Grupp E, sändning på Kunskapskanalen)
  • Tjeckien vs Turkiet (Grupp F, sändning på TV4 och TV4 Play)
  • Georgien vs Portugal (Grupp F, sändning på Sportkanalen och TV4 Play)

Slovakien vs Rumänien

I Grupp E kommer Slovakien att möta Rumänien i en match som kan avgöra deras fortsatta öde i turneringen. Båda lagen ligger på tre poäng i tabellen efter två spelade matcher, vilket gör detta möte avgörande. Slovakien kommer från en knapp förlust mot Ukraina, medan Rumänien säkrade en stark seger mot samma motstånd. Historiskt sett har matcherna mellan dessa två lag varit jämna, men dagens uppgörelse i Frankfurt Arena känns mer oförutsägbar än någonsin. Med förlust innebär det nästan säkert ett farväl till turneringen.

Ukraina vs Belgien

På Stuttgart Arena möts Ukraina och Belgien i en match som också har stora konsekvenser för Grupp E. Båda lagen står på tre poäng, och vinnaren här tar förmodligen en plats i åttondelsfinalerna. Ukraina visade styrka mot Slovakien och hoppas kunna fortsätta sin positiva trend. Belgien, som historiskt sett brukar ha framgång i mästerskap, kommer in som favoriter men har varit inkonsekventa i gruppspelet. En vinst för Belgien skulle cementera deras plats, medan Ukraina kommer att kämpa intensivt för att störa favoritens planer.

Tjeckien vs Turkiet

Grupp F ser Tjeckien möta Turkiet på Volksparkstadion i Hamburg. Tjeckien har än så länge haft en svår turnering, med bara en poäng från två matcher, och är i akut behov av en vinst. Turkiet, å andra sidan, ligger på tre poäng men behöver också en seger för att vara säkra på avancemang. Historiskt sett har Turkiet haft övertaget i tidigare möten, inklusive en seger i EM 2016. För Tjeckien blir detta en match där allt står på spel, medan Turkiet hoppas kunna försvara sin plats via en stærk prestasjon. Oddsen pekar något mer mot en jämt spelad match med Turkiet som knapp favorit.

Georgien vs Portugal

Den andra matchen i Grupp F spelas i Gelsenkirchen mellan Georgien och Portugal. Portugal har redan säkrat sex poäng efter två matcher och är säkra i slutspelet, medan Georgien endast har en poäng och drastiskt behöver en seger för att hålla sina slutspelsdrömmar vid liv. Portugals starka prestationer hittills i turneringen gör dem till klara favoriter, men Georgien kommer att försöka dra nytta av sin underdog-status och överraska. Historiskt sett har Portugal ett överläge, och allt annat än en seger för dem vore en stor överraskning.

Dagens matcher i Grupp E och Grupp F är avgörande för många lags fortsatta öden i Fotbolls-EM 2024. Med spänning och nervositet i luften ser vi fram emot de slutgiltiga resultaten.