Matchdag 14 i Fotbolls-EM 2024: Åttondelsfinaler med Schweiz mot Italien och Tyskland mot Danmark

Matchdag 14 i Fotbolls-EM 2024: Åttondelsfinaler med Schweiz mot Italien och Tyskland mot Danmark

Idag, den 29 juni 2024, är vi framme vid den fjortonde matchdagen i Fotbolls-EM. Dagen bjuder på två spännande åttondelsfinaler i grupperna A, B och C, med matcher som kan bli avgörande för lagens fortsatta resa i turneringen. Extra uppmärksamhet riktas mot matcherna mellan Schweiz och Italien samt Tyskland mot Danmark.

Matchöversikt

Schweiz vs ItalienÅttondelsfinal, SVT2, SVT Play

Tyskland vs DanmarkÅttondelsfinal, TV4, TV4 Play

Schweiz vs Italien

Den första åttondelsfinalen för dagen spelas mellan Schweiz och Italien på Olympiastadion i Berlin med start klockan 18:00. Schweiz har presterat stabilt genom gruppspelet och slutade tvåa i Grupp A. Schweiz är kända för sin starka defensiv och kommer att behöva denna mot ett Italien som alltid levererar på denna nivå. Italien, som slutade tvåa i Grupp B, har dock haft en blandad turnering med en vinst, en oavgjord och en förlust i gruppspelet. I tidigare inbördes möten har lagen haft jämna resultat, inklusive ett 1-1-resultat i VM-kvalet 2022. Siffrorna från bettingbolagen indikerar att Italien lätt ses som favoriter, men matchen kan gå åt vilket håll som helst.

Tyskland vs Danmark

Senare under kvällen, klockan 21:00, tar Tyskland emot Danmark i den andra åttondelsfinalen på BVB Stadion i Dortmund. Tyskland, som toppade Grupp A, har visat en överlägsen form genom hela turneringen och bär med sig förväntningarna att gå långt i mästerskapet. Å andra sidan står Danmark för en stark defensiv prestation, vilket har setts i deras gruppspelsmatcher där de kryssade i alla sina tre möten i Grupp C. Historiskt sett har matcherna mellan dessa lag varit täta, men Tyskland har ofta haft övertaget. Med tyskarna som tydliga favoriter enligt spelbolagen, är det upp till Danmark att motbevisa oddsen och potentiellt orsaka en överraskning.

En spännande matchdag väntar där både Schweiz–Italien och Tyskland–Danmark kämpar för en plats i fortsättningen av Fotbolls-EM 2024.