Matchdag 21 i Fotbolls-EM 2024: Semifinalerna avgörs

Matchdag 21 i Fotbolls-EM 2024: Semifinalerna avgörs

I dag, den 10 juli 2024, är det dags för semifinalerna i Fotbolls-EM. Under matchdag 21 kommer vi att få se lag från grupp D och E strida om en plats i finalen. Totalt spelas en mycket efterlängtad match mellan Nederländerna och England.

Matchlista och sändningsinformation

Den 10 juli spelas följande matcher i semifinalerna:

  • 21:00 – Nederländerna vs England, BVB Stadion Dortmund. Sänds på SVT1 och SVT Play.

Nederländerna vs England

Plats: BVB Stadion Dortmund, Dortmund
Matchstart: 21:00 svensk tid
Så ser man matchen: SVT1, SVT Play

Idag bjuds vi på en högintressant semifinal mellan Nederländerna och England i EM 2024. Detta möte är en direkt biljett till finalen, vilket lägger till en extra krydda av spänning och intensitet.

Nederländerna har hittills gjort ett starkt intryck i turneringen. Laget började gruppspelet med varierande resultat men har successivt byggt upp sitt spel och nått semifinalen genom att besegra Turkiet med 2-1 i kvartsfinalen.

England å andra sidan kommer till matchen med gott självförtroende efter en hårt fought kvartsfinal mot Schweiz, där de till sist avgjorde på straffar efter 1-1 under ordinarie tid. England har historiskt sett haft ett övertag i de senaste mötena, även om resultaten varit jämna.

I tidigare inbördes möten har Nederländerna och England ställts mot varandra flera gånger, med resultat som visat på täta och ofta oförutsägbara matcher. Det senaste meningsutbytet mellan dessa två lag i Nations League 2018/19 slutade 3-1 till Nederländerna efter övertid, medan en tidigare träningslandskamp slutade med en 1-0-seger för England.

Oddsen är tämligen jämna inför detta möte, med en liten fördel för England baserat på deras prestationer tidigare i turneringen. Detta innebär dock inte att Nederländerna kan räknas bort; deras förmåga att mobilisera sina styrkor i avgörande ögonblick kan mycket väl fälla avgörandet till deras fördel.

En seger i denna semifinal innebär en möjlighet att skriver ny historia för både lag, en fribiljett till kampen om EM-titeln och odödlighet i fotbollens annaler. Förloraren får nöja sig med att spela en betydelselös match om tredjeplatsen. Spänningen är på topp och för fotbollsfans runt om i världen väntar en kväll att minnas.