Matchdag 4 i Fotbolls-EM 2024: Premiäromgång i Grupp D och Grupp E

Matchdag 4 i Fotbolls-EM 2024: Premiäromgång i Grupp D och Grupp E

Den fjärde matchdagen i Fotbolls-EM 2024 bjuder på spännande premiärmatcher i Grupp D och Grupp E. Totalt spelas tre matcher under dagen och särskilt mötet mellan Österrike och Frankrike i Grupp D sticker ut med sin historiska rivalitet.

Matcher och sändningstider

  • Rumänien vs Ukraina (Grupp E) – 15:00 svensk tid (SVT1, SVT Play)
  • Belgien vs Slovakien (Grupp E) – 18:00 svensk tid (TV4, TV4 Play)
  • Österrike vs Frankrike (Grupp D) – 21:00 svensk tid (TV4, TV4 Play)

Rumänien vs Ukraina

Premiärmatchen i Grupp E utspelar sig mellan Rumänien och Ukraina på Fußball Arena München i München. Båda lagen ger sig in i turneringen med ambitioner, och den här matchen kommer att sätta tonen för deras resterande gruppspel.

Historiskt sett har dessa två nationer haft jämna möten, vilket gör det svårt att förutsäga utgången. Ukraina har dock visat styrka i kvalspelet och kommer in som favoriter enligt experterna. En seger här skulle ge dem en idealisk start och öka deras chanser att nå slutspelet direkt.

Belgien vs Slovakien

Nästa premiärmatch i Grupp E spelas mellan Belgien och Slovakien på Frankfurt Arena. Belgien, som har en stark EM-historia, ses som favoriter inför matchen. Laget har varit konsekvent i sina prestationer under kvalet och förväntas leverera även idag.

För Slovakien blir det en tuff utmaning att möta ett så pass starkt motstånd, men de har visat att de kan överraska i tidigare turneringar. En poäng här skulle vara mycket värdefull för deras möjligheter att avancera från gruppen.

Österrike vs Frankrike

Dagen avslutas med en tungviktsmatch i Grupp D mellan Österrike och Frankrike på Düsseldorf Arena. Frankrike, som ofta räknas som en av favoriterna i EM, ser ut att ha överhanden baserat på både historiska möten och nuvarande form.

Senast de möttes i UEFA Nations League var resultaten en vinst och ett oavgjort resultat till Frankrikes fördel. Österrike, å andra sidan, har mycket att bevisa och kommer att kämpa hårt för att överraska med ett starkt försvarsspel. En bra start mot ett tufft motstånd skulle kunna betyda mycket för deras chanser att gå vidare.

Sammanfattning av dagens matcher

Totalt sett bjuder den fjärde matchdagen i Fotbolls-EM 2024 på tre spännande matcher i Grupp D och Grupp E. Rumänien möter Ukraina, Belgien tar sig an Slovakien, och dagen avslutas med en intressant kamp mellan Österrike och Frankrike. Alla matcher kommer att sätta gruppspelet i fokus och bestämma tonen för de kommande omgångarna.