Matchdag 5 i Fotbolls-EM 2024: Grupp F startar med två matcher

Matchdag 5 i Fotbolls-EM 2024: Grupp F startar med två matcher

Fotbollsfansen ser fram emot matchdag 5 i Fotbolls-EM 2024, då premiäromgången i Grupp F inleds. Två matcher står på agendan denna dag: Turkiet möter Georgien och Portugal ställs mot Tjeckien.

Den 18 juni 2024 markerar en viktig dag i Fotbolls-EM då premiäromgången i Grupp F kickar igång. Två spännande matcher står på dagordningen och mycket står på spel redan från början.

Dagens matcher:

  • Turkiet vs Georgien (18:00, BVB Stadion Dortmund, sänds på TV4 och TV4 Play)
  • Portugal vs Tjeckien (21:00, Leipzig Stadium, sänds på SVT1 och SVT Play)

Turkiet vs Georgien

Den första matchen mellan Turkiet och Georgien blir ett intressant möte mellan två lag som siktar på att ta poäng tidigt i gruppspelet. Båda lagen börjar på noll poäng, vilket gör denna match extra betydelsefull. Turkiet, som ofta går bra i internationella turneringar, anses vara favoriter, men Georgien har potentialen att överraska. Historiskt har Turkiet haft överhanden, men en premiärmatch är alltid oförutsägbar. Båda lagen vill sätta tonen för resten av gruppspelet, och ett positivt resultat här kan vara avgörande för att nå slutspelet.

Portugal vs Tjeckien

Den sena matchen mellan Portugal och Tjeckien förväntas bli dagens höjdpunkt. Portugal, som har imponerat i tidigare turneringar och som slog Tjeckien både i UEFA Nations League 2022/23 och i EM 2012, går in som favoriter. Tjeckien däremot har en historia av att kämpa hårt mot starkt motstånd och kommer utan tvekan att göra sitt bästa för att stjäla poäng från portugiserna. Med nystartade poäng för båda lagen i gruppspelet är detta möte avgörande för deras fortsatta resa i turneringen. En seger för Portugal skulle stärka deras position som gruppfavorit, medan Tjeckien med en vinst eller oavgjort kan skapa ett oväntat scenario i Grupp F.

Summering: Premiäromgången i Grupp F i Fotbolls-EM 2024 bjuder på spännande matcher mellan Turkiet och Georgien samt Portugal och Tjeckien, där viktiga poäng står på spel redan från början.